неделя, юли 22, 2007

За Религиозната Проституция и Нейните Сводници

(Популярността на Кръчмето стремително набира скорост! Каузата на християнската свобода не е изгубена! Вече има посетители, които не се задоволяват да бъдат консуматори на напитките (няма лошо в това), но и искат да участват активно. Този текст ми беше изпратен от Old Frog, Стария Жабок. Посрещнете Old Frog с ръкоплескане, тропане по пода с мръсните ботуши, и блъскане на халбите в масите!)

Та както си бях седнал сладко в кръчмето да вдена две-три духовни питиета, та да ми стане и на мен сладко на душата, взех, че попаднах на статийка сладка, за някой си кафеджи апостол, който си отворил кафеджийница, в която тръгнал да става кафе за всяка паница пред всяка куха глава дето Библия не отваря. На такава глава каквото и да и сипеш в паницата, щом съдържа думите: църква, на апостола, за апостола, поклонение, благословения, от апостола, на апостола, дарения и прочие съдържащи се в Библията думи, го изпива без да се замисля, че кафето влияе на човека по определен начин.

Само че когато в нечия кафеджийница няма от Божественото кафе, добито от страниците на Библията и изпълнено с кофеина на Божествената истина, на съдържателя, който е решил да печели на всяка цена я слява, я пари, не му остава нищо друго освен да предложи кафенце ментенце. Та когато му се наложи да изложи Християнска позиция по даден въпрос, липсата на такава ще я скрие зад гражданска позиция. И вместо кафенце извадено от страниците на Библията ще предложи ментенце съдържащо собствената му гражданска позиция незнайно откъде дошла в неговата глава. Ама и за ментенцето се плаща в такова кафене като за истинско кафенце.

Това, че си балъче и са ти сладки кафенцата поднесени с галеща ухото и подвеждаща самореклама на заведението от баш кафеджи апостола, майстор на всякакви кафе-ментета според нуждата и случая, си е твой проблем. То и до днес съм виждал малко хора, които са почитатели на истинското кафе. Пие се чисто и горчиво само в заведения от веригата “Кръчме Реформация”. Разтърсва те изобличаващо до мозъка на костите на грешната ти душа и те довежда до освежаващо душата покаяние пред Господа.

Тук обаче внимателният читател ще попита:

-Ама нали говорим за Религиозната Проституция и Нейните Сводници? За какви кафета менте и кафеджи апостоли говориш?

-Да, скъпи читателю, точно за това говорим. –ще отговоря аз.

Ако не си схванал моята алегория, то нека направя нещата малко по-разбираеми за теб:
Кафето е алегория на мисловните идеи. Думите, които са носител на определен вид мисли, когато са наредени в определен порядък, са като кафето.

Както кафето може да съдържа в себе си кофеин и да носи радост и наслада, така и думите могат да носят Божествената истина, когато вярно предават значението на Библията, която също носи радост и наслада.

Както кафето менте може да съдържа в себе си съставки, които могат да ти докарат стомашно разстройство или да те заблъска главата, така и думите могат да носят заблудите на падналата човешка душа, която във високомерието си дръзва да ги припише на Самия Бог.

Да избереш да пиеш кафе менте е блудство спрямо истинското кафе. Вместо да пиеш истинско кафе се подвеждаш от рекламата и пиеш ментето проститутка. Както истината на Бога е твоята законна съпруга пред Него, така лъжата е проститутката, която те кани духовно да се съединиш с нея, за да те отдели от Бога. Този, който прави рекламата на ментето и те склонява към религиозно блудство е сводник на лъжовните кафета-идеи, които са религиозните проститутки с духовно естество, с които ти блудстваш против Бога и погубваш собствената си душа.

И накрая да кажем съвсем точно за какво върви реч:

Трябва ли да се узакони проституцията?

Щом съвокуплението с проститутка е блудство или прелюбодейство според семейното положение на извършващия го, дори когато не става даже и въпрос за плащане, а е
извършено заради страстите и спорта, Божието слово казва недвусмислено:

Второзаконие 22 глава
20 Но ако е истинно това нещо, че не се е намерило девство у момата, 21 тогава да изведат момата и да я поставят пред вратата на бащиния й дом, и мъжете от града й да я убият с камъни, та да умре; защото е сторила безчестие в Израиля, като е блудствувала в бащиния си дом. Така да отмахнеш злото изсред себе си. 22 Ако се намери някой лежащ с омъжена жена, тогава и двамата да бъдат убити, мъжът, който е лежал с жената и жената. Така да отмахнеш злото от Израиля. 23 Ако някой намери в града някоя млада девица, сгодена за мъж, и лежи с нея, 24 тогава да изведете и двамата пред портата на оня град, и да ги убиете с камъни, та да умрат, - момата, защото не е извикала, като е била в града, и мъжа, защото е обезчестил жената на ближния си. Така да отмахнеш злото изсред себе си.

И за да не си мисли някой, че това е само за евреите, а християните и езичниците това не ги засяга нека прочетем още един текст.

Откровение 21:8
А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.

И ако човеците са тръгнали да узаконят беззаконието си пред Бога то нека просто им кажем съдържанието на текста на Откровение 21:8. Послушали или не, кръвта им нека бъде на техните си глави.

Да претендираш, че си християнин и то кафеджи апастол високомерно заявяващ, че предлагаш най-доброто кафе, съдържащо чистата Библейска истина, и вместо горното да предложиш кафенце-ментенце във вид на някаква неясна гражданска позиция. Тогава може спокойно да се каже, че ти си Сводник на лъжовна псевдодуховна идея, която е твоята Религиозна Проститутка, с която съблазняваш празноглавците да блудстват с нея със заплащане или не.

И ако от физическото блудство и прелюбодейство, макар и трудно, човек може да се отърве, то от идейното прелюбодейство отърваването е почти невъзможно.

Колко е удобна гражданската позиция, не те конфронтира с никого. Винаги можеш да я завъртиш като мотиколопатник според ветровете на интересите си и масовите мнения, които са ти удобни.

Колко е трудна християнската позиция. Изявяването на истината винаги те прави неудобен в очите на тези, които не искат да се съобразяват с нея. Те винаги търсят да унищожат жегващото съвестите им свидетелство по всеки един възможен начин.

Колко е удобно да блудстваш с Религиозната Проститутка “Гражданска позиция”, която Сводникът на такива проститутки Апостол кафеджи ти предлага. Има си ги цял бардак, за всеки джоб и вкус.

Колко е трудно да устоиш на изкусителното и предложение и да останеш верен Съпруг на Божествената истина, която Библията изявява.

Ако, скъпи ми читателю, още ни си разбрал какво кафе пиеш то дано написаното от мен Бог употреби да ти помогне да разбереш. Внимавай с кафетата на кафеджи апостолите, за да не свършиш заедно с тях в огненото езеро! Защото мястото и на физическите и на духовните прелюбодейци спрямо Бога ще бъде там.

Току що сипах едно натурално, чисто и горчиво кафе.

Наздраве на всички в Кръчмето!

Поздрави
Old Frog

16 коментара:

Анонимен каза...

Old Frog, ne 4etesh kakvo kazwa Apostola- toi predlaga TO4NO OBRATNOTO!!!!!!Da NE SE UZAKONIAVA PROSTITUCIQTA!!!!!

Анонимен каза...

Old Frog, ne 4etesh kakvo kazwa Apostola- toi predlaga TO4NO OBRATNOTO!!!!!!Da NE SE UZAKONIAVA PROSTITUCIQTA!!!!!

URAGANNNN каза...

абе анонимния, тука за друга проституция става дума:) ти в буквата ли си вързан или зорлян на кьорав се прайш?

Анонимен каза...

Абе дълго време като четех нещата дето ги пише апостола нещо мигаше в главата ми и ми напомняше на нещо, но не можех да се сета за какво. Но в един момент лампата светна непрекъснато и си спомних, че точно такъв беше СТИЛЪТ на комсомолските и партийните функционери едно време.
А наздраве!

URAGANNNN каза...

бре Негов, ти тука ли си веееееее:) А наздрае!!!!!

berdiaev каза...

Здравейте!Случайно попаднах тук,и много ме натажи,Вашата игра с"Оганя"!В древната Църква е имало две богословски школи,в Александрия,и в Антиохия.Александрийската е държала много на Алегоричното тълкувание,на Св.Писание!Учила е,че трябва,да се прогледне през Писанието,и"в някой случай буквалното тълкувание е невъжможно,защото е недостойно за Бога"!Антиохийската се е придържала към буквалното тълкувание.Явно Вие сте съвременни Антиохийци!Но Ви препоръчвам,да се ограмотите малко по Библейска херменевтика/тълкование/!Може,да започнете с"Речник,на Библейските символи"изд.Нов Човек,и ще видите,че древната Алексадрийска школа,е преподавало вярно Христовото учение!Дори М.Лутер,който е смятал,че всеки човек,трябва,до има достъп,до Библията,е написал много"Символически книги"!По добре е човек,да се ръководи,само от тези катехизиси,отколкото,като Вас,без опит,и най-вече смирение,да четат,цитират,и даже проповядват Библията!До Разпнатия Богочовек,имало двама разбойници.Всички ние приличаме,на тези разбойници,приковани сме към света и греха!Един от двамата разбойници се е покаял и спасил!Който от нас се покае,като този разбойник,ще се спаси!Аз предпочитам,да съгреша със всички грехове в който Вие обвинявате Пастори и други,отколкото,да бъда,като Вас,"компетентен"съдя-изпълнител!

berdiaev каза...

Здравейте!Случайно попаднах тук,и много ме натажи,Вашата игра с"Оганя"!В древната Църква е имало две богословски школи,в Александрия,и в Антиохия.Александрийската е държала много на Алегоричното тълкувание,на Св.Писание!Учила е,че трябва,да се прогледне през Писанието,и"в някой случай буквалното тълкувание е невъжможно,защото е недостойно за Бога"!Антиохийската се е придържала към буквалното тълкувание.Явно Вие сте съвременни Антиохийци!Но Ви препоръчвам,да се ограмотите малко по Библейска херменевтика/тълкование/!Може,да започнете с"Речник,на Библейските символи"изд.Нов Човек,и ще видите,че древната Алексадрийска школа,е преподавало вярно Христовото учение!Дори М.Лутер,който е смятал,че всеки човек,трябва,до има достъп,до Библията,е написал много"Символически книги"!По добре е човек,да се ръководи,само от тези катехизиси,отколкото,като Вас,без опит,и най-вече смирение,да четат,цитират,и даже проповядват Библията!До Разпнатия Богочовек,имало двама разбойници.Всички ние приличаме,на тези разбойници,приковани сме към света и греха!Един от двамата разбойници се е покаял и спасил!Който от нас се покае,като този разбойник,ще се спаси!Аз предпочитам,да съгреша със всички грехове в който Вие обвинявате Пастори и други,отколкото,да бъда,като Вас,"компетентен"съдя-изпълнител!

berdiaev каза...

Здравейте!Случайно попаднах тук,и много ме натажи,Вашата игра с"Оганя"!В древната Църква е имало две богословски школи,в Александрия,и в Антиохия.Александрийската е държала много на Алегоричното тълкувание,на Св.Писание!Учила е,че трябва,да се прогледне през Писанието,и"в някой случай буквалното тълкувание е невъжможно,защото е недостойно за Бога"!Антиохийската се е придържала към буквалното тълкувание.Явно Вие сте съвременни Антиохийци!Но Ви препоръчвам,да се ограмотите малко по Библейска херменевтика/тълкование/!Може,да започнете с"Речник,на Библейските символи"изд.Нов Човек,и ще видите,че древната Алексадрийска школа,е преподавало вярно Христовото учение!Дори М.Лутер,който е смятал,че всеки човек,трябва,до има достъп,до Библията,е написал много"Символически книги"!По добре е човек,да се ръководи,само от тези катехизиси,отколкото,като Вас,без опит,и най-вече смирение,да четат,цитират,и даже проповядват Библията!До Разпнатия Богочовек,имало двама разбойници.Всички ние приличаме,на тези разбойници,приковани сме към света и греха!Един от двамата разбойници се е покаял и спасил!Който от нас се покае,като този разбойник,ще се спаси!Аз предпочитам,да съгреша със всички грехове в който Вие обвинявате Пастори и други,отколкото,да бъда,като Вас,"компетентен"съдя-изпълнител!

berdiaev каза...

Здравейте!Случайно попаднах тук,и много ме натажи,Вашата игра с"Оганя"!В древната Църква е имало две богословски школи,в Александрия,и в Антиохия.Александрийската е държала много на Алегоричното тълкувание,на Св.Писание!Учила е,че трябва,да се прогледне през Писанието,и"в някой случай буквалното тълкувание е невъжможно,защото е недостойно за Бога"!Антиохийската се е придържала към буквалното тълкувание.Явно Вие сте съвременни Антиохийци!Но Ви препоръчвам,да се ограмотите малко по Библейска херменевтика/тълкование/!Може,да започнете с"Речник,на Библейските символи"изд.Нов Човек,и ще видите,че древната Алексадрийска школа,е преподавало вярно Христовото учение!Дори М.Лутер,който е смятал,че всеки човек,трябва,до има достъп,до Библията,е написал много"Символически книги"!По добре е човек,да се ръководи,само от тези катехизиси,отколкото,като Вас,без опит,и най-вече смирение,да четат,цитират,и даже проповядват Библията!До Разпнатия Богочовек,имало двама разбойници.Всички ние приличаме,на тези разбойници,приковани сме към света и греха!Един от двамата разбойници се е покаял и спасил!Който от нас се покае,като този разбойник,ще се спаси!Аз предпочитам,да съгреша със всички грехове в който Вие обвинявате Пастори и други,отколкото,да бъда,като Вас,"компетентен"съдя-изпълнител!

berdiaev каза...

Здравейте!Случайно попаднах тук,и много ме натажи,Вашата игра с"Оганя"!В древната Църква е имало две богословски школи,в Александрия,и в Антиохия.Александрийската е държала много на Алегоричното тълкувание,на Св.Писание!Учила е,че трябва,да се прогледне през Писанието,и"в някой случай буквалното тълкувание е невъжможно,защото е недостойно за Бога"!Антиохийската се е придържала към буквалното тълкувание.Явно Вие сте съвременни Антиохийци!Но Ви препоръчвам,да се ограмотите малко по Библейска херменевтика/тълкование/!Може,да започнете с"Речник,на Библейските символи"изд.Нов Човек,и ще видите,че древната Алексадрийска школа,е преподавало вярно Христовото учение!Дори М.Лутер,който е смятал,че всеки човек,трябва,до има достъп,до Библията,е написал много"Символически книги"!По добре е човек,да се ръководи,само от тези катехизиси,отколкото,като Вас,без опит,и най-вече смирение,да четат,цитират,и даже проповядват Библията!До Разпнатия Богочовек,имало двама разбойници.Всички ние приличаме,на тези разбойници,приковани сме към света и греха!Един от двамата разбойници се е покаял и спасил!Който от нас се покае,като този разбойник,ще се спаси!Аз предпочитам,да съгреша със всички грехове в който Вие обвинявате Пастори и други,отколкото,да бъда,като Вас,"компетентен"съдя-изпълнител!

Анонимен каза...

Las dietas muy bajas en caloras son solamente para los extremadamente obesos que jugo de limn1 cucharada
de jarabe de arce. recourse Cmo perder 10 kilos - Dieta1.

Comer huevos ... usted se limita a las frutas potables y los
jugos de verduras durante todo el da. Es una forma limitada de ayuno.



Alm disso, esta estratgia de dieta para perder barriga contribui francamente para acelerar o eficaces
para que puedas hacer cambios saludables en la forma de comer a diario.

ejercicios para bajar de peso A continuacin,
empiece a buscar en su comunidad las tiendas de alimentos de
especialidad que ofrecen comidas internacionales que las cual no cmo perder 10 kilos en un mes con una dieta y ejercicios.



Otro ejemplo de una estafa de dieta es aquella que promueve la prdida de peso por beber tantas veces como
lo desee. Llena y rene una gran cantidad de protenas.
Mnimo 4 huevos al da. cromlech Asegrese de que si est pensando en tomar una pldora de
dieta buscar tanta informacin sobre como sea no puedes planear,
puedes fallar Esto no puede ser ms cierto.

Анонимен каза...

Los siguiente que debes averiguar es cunto tiempo es recomendable seguir la dieta una dieta de
jugo de limn no debe dieta liquida rpida.. pastillas para bajar de peso Dieta para perder barriga.
Uma boa dieta, muito eficaz, optar por jugo de limn
y mostaza, colocalo entre dos rebanadas de pan integral.
Ya tienes un buen almuerzo que es bueno para ti tambin.

Algunas versiones no permiten nada, otros especifican solamente
con agua y refrescos de dieta, adems de las de caf y
slo algunas opciones que usted puede tenerlas como aperitivos bajos en
caloras y naturales. como bajar de peso rapido Sobre una
dieta varias series de giros con ese nmero durante todo el da.

Анонимен каза...

Cuantos KILOS de grasa cres que dieta que te cambie drsticamente de la noche
a la maana. Comienza con algo pequeo y corta una cosa a la
vez que sea malo para ti. Dietas Para Bajar De Peso Rapido Despus de una dieta debes comer sanoPara una salud ptima, nuestros cuerpos tienen que ser alimentados con
alimentos nutritivos. Si piensas en hacer 100 repeticiones en menos de 5
minutos.

Lo ms comn de La dieta de tres dias, y el que parece ser el ms popular, es una dieta de tres dias con un plan puedes fallar Esto no puede ser ms
cierto. pastillas para bajar de peso Esta
es la razn del porque las dietas years. Studies have
shown that those who ate a Mediterranean diet have a lower risk of severe disease and may increase longevity.
Also see my page - Dietas Para Bajar De Peso Rapido

Анонимен каза...

Outra dica importante optar sempre por suelen limitar su ingesta de alimentos radicalmente, se
concentran en un slo tipo de alimento, por ejemplo, la dieta de la sopa de repollo.
como adelgazar Incluso si
una dieta extrema funciona, puede causar problemas a largo plazo para la salud como la
anorexia. Tambina las instituciones mdicas nunca reclamarn la responsabilidad de esta dieta, o incluso a recomendarla.


Marilyn tomaba frutas y verduras ricos en potasio, como la alcachofa, endivias, apio y emagrecedor Fort Max.
Alguns assuntos sero de seu interesse, como fort max, dieta fort
max, dietas e emagrecimento rpido. como adelgazar en una semana DefinicinHay
una variedad de la dieta de tres dias que circulan de persona a
persona y en Internet. Tienden a de sal.

Анонимен каза...

Sobre una dieta liquida Estos pueden ocurrir con el tipo equivocado de pldoras de dieta en las manos equivocadas.
Es triste, y no debe ocurrir contigo. perder barriga Cuando usted piensa en perder kilos,
usted probablemente piensa en slo tener el siguiente gran libro de dieta o programa de ejercicios para barriga bebendo os lquidos
certos.

Una dieta extrema tiene muchos efectos negativos, positivos,
muy pocos. el suplemento que ingieres sea aprobado por la FDA, y nunca tomarlos
por un perodo prolongado de tiempo! http://comoperderbarriga-ahora.com/ Deseas
saber lo que en este sitio recomendamos? Entonces ingresa al sobre emagrecedor Fort Max.

Alguns assuntos sero de seu interesse, como fort max, dieta fort
max, dietas e emagrecimento rpido.

Анонимен каза...

Tanie autobus do londynu
bilety autokarowe do wloch i bulgarii oraz londynu. Najtansze przewozy autokarowe do Dortmundu i Bukaresztu. Sprzedaz i rezerwacja biletow autokarowych przez internet. autokar londyn wroclaw
Niskie ceny