събота, юли 14, 2007

За оркестъра, от бащата на булката...


„До 2000 година 10 милиона японци ще дойдат при Христос.” (Питър Вагнер в книгата си „Разбиване на крепостите във вашия град”, 1993 г.)

Така е, драги пиячи, мигайте на парцали. Вие си мислихте, че апостол Бакалов е измислил пророчествата с милионите. Ама не. Тази директива е дошла от баш-апостола, апостол на апостолите, Питър Вагнер. Пророците от старото поколение предсказваха Второто пришествие: през 1988 г. (Ед Уайзнънт), през 1995 г. (Бени Хин), и други. После пък взеха да предсказват политически събития: Например, Рик Джойнър предсказа как президентът Клинтън е Божият помазаник определен да върне Америка към покорство на Бога. Апостолските реформатори пък имат друга стратегия: Те раздават милиони новоповярвали на нациите. В този смисъл апостолската реформация е като циганска сватба, на която се надпреварват да обявяват подаръци: „От бащата на младоженеца за младоженеца една нова Лада!” „За оркестъра, от бащата на булката...” Можем да си представим картинката:

(Апостол Вагнер се изправя. Викове: „Тихо! Баш-апостола ша говори!”)
АПОСТОЛ ВАГНЕР: Аз, от мене, за Япония, 10 милиона новоповярвали!

(Викове: „Браво! Ха така, Бате! Ашколсун!” Възторжена леля на близка маса трие сълзите си. Навежда се към съседката си.)
ВЪЗТОРЖЕНА ЛЕЛЯ: Каква широка душа й тоз наш баш-апостол!

(Апостол Вагнер махва небрежно и неопределено към апостол Бакалов.)
ВАГНЕР: Джордж, ако ти имаш нещо да кажеш...

(Апостол Бакалов взема микрофона с отработена уверена усмивка. Залата кънти: „Нашето момче! Хайде, Георги!”)
БАКАЛОВ: Драги приятели, не съм уверен какво трябва да направя. Не ми се иска да се възвисявам над моя наставник и учител, но Библията заповядва на ученика да надмине учителя си.

(Бакалов се спира и с насочваща усмивка подсеща слушателите си, че е казал шега. Залата избухва в смях.)
БАКАЛОВ: От мене давам на България един милион новоповярвали!

(Одобрителни викове. Оркестърът засвирва „Пустото лудо и младо”. Възторжена леля плаче от радост.)
ВЪЗТОРЖЕНА ЛЕЛЯ: (към съседката си) Винаги съм знаела, че ще стане човек от това момче. Каква апостолска щедрост. Господ така добре води наш Георги...

БАКАЛОВ: Със специално внимание към моите приятели, на Тутракан давам 35 хиляди новоповярвали.

АПОСТОЛ ХРИСТО КЪНЕВ: (Разтревожено го дърпа за ръкава) Апостол, апостол, ама Тутракан няма и 15 хиляди население.

БАКАЛОВ: (Така че само Кънев да го чуе, назидателно.) Ами ще ги направите 35, Христо, това е в твоя регион. (Говори към залата.) И да ви повярва областният управител!
(Оркестърът засвирва боен марш. Лицето на апостол Кънев помръква.)
КЪНЕВ: (към Бакалов) Ама, Апостол, тукашният областен управител е в Силистра.
БАКАЛОВ: (раздразнено към Кънев) Ами ще го преместите в Тутракан, Кънев. Вярата и планини премества.
(Кънев се отпуска с отчаяно лице на стола. В ума му изплува образа на Дарт Вейдър с думите, “I find your lack of faith disturbing”.)
ИВО КОЙЧЕВ: (дърпа Бакалов за ръкава) Апостол, а за музикантите ша кайш ли нещо?

БАКАЛОВ: (благосклонно) Ти кажи за тях, апостол Иво. Нали са твои хора.

КОЙЧЕВ: (трескаво, държи микрофона като уоки-токи) От апостол Койчев за музикантите по една нова диспенсация!
(Залата се смълчава. Чува се шум на леко мърморене. Неуверени ръкопляскания. Музикантите се оглеждат с недоумение.)
МАЛЪК МУЗИКАНТ: (към По-голям Музикант) Бате ве, ко’и туй гиспансаця ве?

ПО-ГОЛЯМ МУЗИКАНТ: (перва Малък Музикант зад врата) Тихо уа, ни са сдавай чи ни знайш да’н’съ излагами....

И така нататък.

Няма сега да обсъждаме доколко се е сбъднало пророчеството на Питър Вагнер и какво следва от това за "помазанието" и "служението" на Вагнер. То не е единственото несбъднато пророчество на човека, нито той е единствената врачка в евангелските кръгове. Но трябва да признаем, драги пиячи, че със своето пророчество за 1 милион новоповярвали в България до 2010 Бакалов наистина е надминал учителя си, поне процентно: 10 милиона новоповярвали биха съставлявали някакви си 7-8 процента от населението на Япония, докато през 2010 един милион души ще бъдат към 14-15% от всички живеещи в България. Каквото Вагнер може, Бакалов го може двойно. Вагнер каже едно, Бакалов ще каже две. Тъй де, защо ученикът да изостава от учителя? Добре че Господ не води Бакалов за Китай, че ако там му се отпуши вдъхновението, не ти е работа.

Няма нужда да споменаваме, че за всички здравомислещи наблюдатели е интересен въпросът: Какво смята да прави Бакалов на 31 декември 2010 година, когато се вижда с просто око, че в България няма 1 милион новоповярвали? Апостола обаче се е подготвил за тази неизбежна реалност. Пророчеството му е „условно”. Тоест, то ще стане, ама ако другите поемат вината, не Бакалов. Святият Дух – или който друг дух е говорил – мъдро и далновидно поставя условие: „Ако сега ключовите лидери и църкви в България се съберат...”

Хм, значи трябва да се съберат „ключовите” лидери и църкви. Това означава, че „неключовите” лидери и църкви нямат голямо значение за пророчеството. Само за ключовите се говори. Само че кои са „ключовите”? Как може един лидер да определи дали е ключов или не е? Как може да определи дали е „лидер” или не е, е също толкова важен въпрос. Защо тоя дух дето шепне поличби на Бакалов не му каже имената, за да знаем кого да обвиняваме за пропуснатите възможности? Примерно, да каже: Иванов, Петров, Стоянов, и така нататък, са ключовите лидери, и ако някой от тях не иска да се събира с другите, той ще е лично отговорен. Като не се сбъдне пророчеството, кой ще излезе виновен? Всички ли трябва да се чувстваме солидарно виновни, просто защото Святият Дух не е казал никакви конкретни имена на Бакалов?

Като погледнем нататък, Святият Дух дава пророчество, но нещо не е уверен дали не се е изхвърлил, и затова възлага на Бакалов да проведе „стратегия” за изпълнението. Ако се гледа на пророчеството, тази стратегия би трябвало да е организирана около „събиране на ключовите лидери и църкви”. Да де, ама Бакалов няма списък на имената на лидерите и църквите. В какво тогава се състои тази стратегия? Просто евангелизиране? Та пророчеството не казва да се прави евангелизиране. Всъщност евангелизирането дори не е споменато като условие или като фактор или дори като дейност, на която трябва да се обърне внимание. Условието за пророчеството е събиране на лидери и църкви. Тогава какво правят всички тези „координатори”, които Бакалов е назначил на щат по различни региони из България? Имат ли списък на ключови лидери и църкви, които да се стараят да „съберат”? Поне засега ми изглежда, че „стратегията” се състои единствено в събиране на местни групи отчаяно предани на личността на Апостола с теология не по-сложна от „Господ добре води наш Георги”. Това ли е което казва пророчеството? Дори да приемем, че пророчеството е вярно, пак излиза, че Бакалов и неговите хора дори не обръщат внимание на думите на самото пророчество; като че ли не са особено ревностни да свършат работата, която се изисква в пророчеството.

Може би местните координатори дават насрещни планове, които се координират на национално ниво, и после се спускат обратно с необходимите корекции. Регионалните координатори дават своите прогнози: Старейшински дава например 350 хиляди, Кънев дава 250 хиляди, и тъй нататък. Националният координатор ги събира и, да речем, получава нещо по-малко от 1 милион, може би 870 хиляди. Събира регионалните и ги насърчава: „Апостол Христо, виж сега, ти имаш Варна и Бургас, това са големи градове, хайде поотпусни се малко. Емиле, ами ти с цяла София, само толкова ли? Хайде, ще ти надпишем още 30-40 хиляди; малко повече ще се напънете...” И после се връщат по регионите и се опитват да новоповярват планирания брой хора. Вероятно си водят и сметка на тефтерче за всеки човек, защото каква е тази стратегия дето няма контрол за изпълнението? Например, следното:

„Айтос, 2 юли, новоповярвали 3-ма, общо 163. За Община Айтос общо 264, и още 27 несигурни. Бургаска област до края на юни 2007 г. 43 869 новоповярвали при план 50 000. Изоставане от плана 6131 души. За 20 юли насрочено координационно съвещание на общинските координатори. Предмет на съвещанието: Как да наваксаме с плана? Да се обсъдят причините за изоставането, и да се набележат мерки за наваксване. През септември очакваме посещение на обединяващ апостол Георги, дотогава трябва да сме намалили изоставането на около 3000 души. Гост-говорител на съвещанието: координаторът на община Вълчи Дол, област Варненска, много успешен в изпълнението на плана, ще ни говори за своя опит в новоповярването на населението в селските райони.”
И така нататък.

Както и да го мисля, драги пиячи, не ми изглежда Бакалов да си вярва на своето си пророчество. Поне не така, както аз си вярвам на моите си питиета. Даже като се замисля, не виждам Апостола да вярва на нищо от това, което самият той казва. Но за другите неща ще си говорим друг път.

Засега, от кръчмаря за гостите, по едно безплатно! Наздраве!

16 коментара:

Анонимен каза...

Абе комунистче отвсякъде. Който не го е разбрал, ще изпълнява и презипълнява петилетки само на книга (както през социализма).

Бакалови последователи- ОПОМНЕТЕ СЕ!

Човека е пълен измамник! Може да го прави с чисто сърце, но ви пълни главите с нови учения, водещи до жестоки заблуди!

Анонимен каза...

На мене жената таз сутрин ми вика: "Знам го Бакалов, властолюбец е!" Е, аз на този коментар няма какво да добавя. Дето в един филм се казва ("Белите не могат да скачат"): "Слушай жената!"

Айде, кръчмарят, по един за всеки от мене!

Анонимен каза...

А'е и от мен по едно за шурея...

Анонимен каза...

Абе те АПОСТОЛИТЕ и структура и позиций си имат, само дето не ги рабирам нещо, а нямам сламка откъде да погледна, освен от:
- ПВ - баш апостол
- ГБ - обединяващ апостол
- КП - апостол модератор
Май се учат от някой и в този ред на мисли и титли си пасва на "засеняващия херувим"(обединяващ -засеняващ):
Езекиил: 28:14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни,
15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе.

16 От много голямата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие, и ти съгреши; затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм, и те изтребих отсред огнените камъни, херувиме засеняващи!

17 Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си; Аз те хвърлих на земята, изложих те пред царете, за да те гледат.

18 Ти омърси светилищата си чрез многото си беззакония, чрез неправедната си търговия; затова извадих огън изсред тебе, който те изяде, и те обърнах на пепел по земята пред очите на всички, които те гледат.

19 Всички, които те познаваха между племената, се удивиха на тебе; ужас си станал, и не ще те има до века.

Анонимен каза...

Определено не приляга на вярващи в Исус да плюят други такива. Да не харесвате определени личности разбирам, ама да си "губите" времето по цял ден да отразявате отрицателно живота на други хора, вместо да преследвате вашият собствен призив, ми се струва изключително глупаво. А определено призивът ви не е да "плюете" братята и сестрите си, дори и да "успокоявате" съвестта си, че по този начин ги "разкривате". Познавам един тип, който има "призива" да клевети братята, но не ви съветвам да се присъединявате към неговата трупа, понеже краят му няма да е добър.
Надявам се да се вслушате в съвета ми и да си намерите нещо по-стойностно да вършите, за доброто на Божието Царство като цяло, а не за разделянето му.
Никола (също един обикновен вярващ)

Анонимен каза...

Хора, пишете пълни глупости!!!
Какво ви кара да оплювате лидери по този начин без да ги познавате, без да сте видели кое как е НАИСТИНА?
Не мисля, че вие имате нещо общо с вярващи хора, тези злободневки, дори и с цитати от Библията тук там,са нищо повече от грозно грачене.
Какъв резултат очаквате от този глупав сайт?
Да съберете дървените философи склонни да критикуват на тема вярващи,църква и лидерство?
Явно успявате, а после?
Можете ли с тези щуротии да помогнете на някой да излезе от калта, да направите живота му по-добър?
ЕДВА ЛИ!!!!
И още нещо- апостол Георги Бакалов е мой лидер и резултатите в моя живот са понеже той ме научи как да вярвам в Бог и да не ми пука от такива образи като вас!!!!
Наистина не ви нападам сериозно, защото ми е жал за вас!
Сигурна съм, че нямате никаква представа какво е да имаш духовен баща,който да те научи как да живееш успешен живот ходейки в покорство на Бог и да е там за теб, когато минаваш през гадни моменти...
Не съм сигурна доколко имате представа дори от физически баща,или изобщо семейство на което да му е пукало за вас и да са ви подкрепяли..
Съжалявам, че не сте имали тези неща,
но ако предпочитате да си плюете, ок,само че тогава и не бихте могли да ги имате-това вече ще е жалко!

googleme каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Анонимен каза...

Баш "апостолът" Питър Вагнер е духовният авторитет и наставник на менте апостол Георги Бакалов.
Съвсем наскоро Андрю Стром изпрати едно открито писмо до Питър Вагнер, Дъч Шийтс и останалите "апостоли" от култа "Нова Апостолска Реформация".
От писмото ясно се вижда "духовното разпознаване и водителство" на въпросните "апостоли".

An Open Letter to Peter Wagner, Dutch Sheets & Other "Apostles" by Andrew Strom
http://www.christian-faith.com/forjesus/warning-to-the-apostles-andrew-strom

Единственият съвет, който мога да дам на хора, които са свързани с подобни "апостоли" е Матей 15:14 -
"Оставете ги; те са слепи водачи; а слепец слепеца ако води, и двамата ще паднат в ямата."

Анонимен каза...

Към Stefan Ivov:

О, мангес ментес апостолес!
Чудя се кой ти е навил толкова пружината да си въобразяваш, че татко ти - Иво Койчев е апостол, а пък наш Гошко - този въздушен балон за баш апостол.
Ами вземи та проучи малко житието и битието на ментето Гошко и ще видиш, че освен сладки приказки, лъжливи пророчества и велики фантазии - друго няма.
В какво се е доказал Гошко Баклавити,за да го следваш и да го приемеш за апостол?
О, мангес апостолски сине не е беда, че си неграмотен, а определено е трагедия, че НЕ ИСКАШ ДА СЕ ОГРАМОТИШ И СЛУШАШ ГЛУПОСТИТЕ НА ГОШКО !!!

Анонимен каза...

След като попаднах на "Време за зрялост, Време за равносметка" на "апостол" Георги Бакалов от 24.01.2010 г. определено смятам, че е крайно време да се отвори един раздел в кръчмето, посветен на "великата мъдрост и просветление" на Гошко Баклавити под заглавието - "Пустото лудо и младо".
Всеки, който се натъкне на някоя от "великите мисли и прозрения" на Гошко да я сподели, за да стане достояние на бъдещите поколения реформатори . :))

От тази статия на мен ми стана ясно, че наш Гошко Баклавити вече бил узрял !!!( като пъпеш, диня или тиква - това не успях да разбера :))

Ето, убедете се сами :
http://georgebakalov.bg/10503267

След 20 години на проповядване, водене на църкви и служение в живота на много лидери, мога да кажа по-уверено от преди - "аз съм зрял лидер". Това не значи, че мисля, че съм прав за всичко или, че знам и разбирам всичко. Нито значи, че светя на тъмно и съм безгрешен. Но знам толкова, колкото е нужно, за да мога да видя "картата" на това, което Бог е сложил пред мен и хората, които ми в поверил. Познавам Бог достатъчно добре - така, че когато сгреша, да стана бързо и да продължа в коригирания курс.

Освен него толкова зрели били и лидерството на Апостолска Реформирана Църква и ядрото на църква Прелом :))

Зряло е и основното ядро от вярващи, което съставлява църква Прелом, която основах преди 20 години по слово от Бог. Мога да кажа същото и за лидерството на Апостолска Реформирана Църква.

Въх, мари майка, ми много зрели тикви станаха на бостана!Да ги ядем ли, да ги продаваме ли?

Doroteq каза...

7 Възлюбени, не е нова заповедта, която ви пиша, но е стара заповед която сте имали отначало; старата заповед е словото, което сте чули.
8 Но пак е нова заповедта, която ви пиша, което нещо е истинско и в Него и във вас; защото тъмнината преминава, и истинската светлина вече свети.
9 Който казва, че е в светлината, а мрази брата си, той и до сега е в тъмнината.
10 Който люби брата си, той пребъдва в светлината; и в него няма съблазън.
11 А който мрази брата си той е в тъмнината и в тъмнината ходи, и не знае къде отива, защото тъмнината е заслепила очите му.

Анонимен каза...

Doroteq,

Истинската Божия любов няма нищо общо с наивността, глупостта и липсата на духовна зрялост и разпознаване, които срещаме в живота на много вярващи днес.

Филипяни 1:9-11
9 И затова се моля, щото любовта ви да бъде все повече и повече изобилно просветена и всячески проницателна,
10 за да изпитвате нещата, които се различават, та да бъдете искрени и незлобни до деня на Христа,
11 изпълнени с плодовете на правдата, които са чрез Исуса Христа, за слава и хвала на Бога.

Цитираш ми1 Йоаново 2 :7 – 11, но пропускаш основното:

1 Йоаново 2:21
21 Пиша ви, не защото не знаете истината, но защото я знаете и разбирате, че никаква лъжа не е от истината.

1 Йоаново 2:26
26 Пиша ви това поради тия, които желаят да ви заблудят;

1 Йоаново 4:1
1 Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света.

Дали АПОСТОЛ Йоан щеше да приеме като свои братя в Господа лъжливите апостоли и пророци от култа „New Apostolic Reformation”
( като „апостол” Георги Бакалов, „апостол” Христо Кънев, „апостол” Иво Койчев и много други ) ?

Дълбоко се съмнявам, четейки написаното от него в 2 Йоаново 1:4-11
4 Много се възрадвах, че намерих някои от чадата ти да ходят в истината, както приехме заповед от Отца.
5 И сега, госпожо, умолявам те, не като че ти пиша нова заповед, но тая, която имахме отначало; Да любим един другиго.
6 И любовта е това: да ходим по Неговите заповеди. Тая е заповедта, в която трябва да ходите, както сте чули отначало.
7 Защото много измамници излязоха в света, които не изповядват дохождането на Исуса Христа в плът. Такъв човек е измамник и антихрист.
8 Внимавайте на себе си, да не изгубите онова, което сте изработили, но да получите пълна награда.
9 Никой, който върви напред, и не пребъдва в Христовото учение, няма Бога; тоя, който пребъдва в учението, той има и Отца и Сина.
10 Ако някой дойде при вас, и не носи това учение, недейте го приема в къщи, и не го поздравявайте,
11 защото който го поздравява, става участник в неговите зли дела.

Отношението на АПОСТОЛ Павел към лъжеапостолите и лъжеучителите

Галатяни 1:6-10
6 Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие;
7 което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие.
8 Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.
9 Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет.
10 Защото на човеци ли искам да угоднича сега, или на Бога? Или искам да угаждам на човеци? Ако бях още угаждал на човеци, не щях да съм Христов слуга.

Галатяни 5:7-12
7 Вие вървяхте добре; кой ви попречи да не бъдете послушни на истината?
8 Това убеждение не беше от Онзи, Който ви е призовал.
9 Малко квас заквасва цялото тесто.
10 Аз съм уверен за вас в Господа, че няма да помислите другояче; а който ви смущава, той ще понесе своето наказание, който и да бил той.
11 И аз братя, защо още да бъда гонен, ако продължавам да проповядвам обрязване? защото тогава съблазънта на кръста би се махнала.
12 Дано се отсечаха ония, които ви разколебават.

2 Коринтяни 11:13-15
13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.
14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;
15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.

В служба на ИСТИНАТА
Максим Максимов

Анонимен каза...

Doroteq,

Истинската Божия любов няма нищо общо с наивността, глупостта и липсата на духовна зрялост и разпознаване, които срещаме в живота на много вярващи днес.

Филипяни 1:9-11
9 И затова се моля, щото любовта ви да бъде все повече и повече изобилно просветена и всячески проницателна,
10 за да изпитвате нещата, които се различават, та да бъдете искрени и незлобни до деня на Христа,
11 изпълнени с плодовете на правдата, които са чрез Исуса Христа, за слава и хвала на Бога.

Цитираш ми 1 Йоаново 2 :7 – 11, но пропускаш останалото:

1 Йоаново 2:21
21 Пиша ви, не защото не знаете истината, но защото я знаете и разбирате, че никаква лъжа не е от истината.

1 Йоаново 2:26
26 Пиша ви това поради тия, които желаят да ви заблудят;

1 Йоаново 4:1
1 Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света.

Дали АПОСТОЛ Йоан щеше да приеме като свои братя в Господа лъжливите апостоли и пророци от култа „New Apostolic Reformation”
( като „апостол” Георги Бакалов, „апостол” Христо Кънев, „апостол” Иво Койчев и много други ) ?

Дълбоко се съмнявам, четейки написаното от него в
2 Йоаново 1:4-11
4 Много се възрадвах, че намерих някои от чадата ти да ходят в истината, както приехме заповед от Отца.
5 И сега, госпожо, умолявам те, не като че ти пиша нова заповед, но тая, която имахме отначало; Да любим един другиго.
6 И любовта е това: да ходим по Неговите заповеди. Тая е заповедта, в която трябва да ходите, както сте чули отначало.
7 Защото много измамници излязоха в света, които не изповядват дохождането на Исуса Христа в плът. Такъв човек е измамник и антихрист.
8 Внимавайте на себе си, да не изгубите онова, което сте изработили, но да получите пълна награда.
9 Никой, който върви напред, и не пребъдва в Христовото учение, няма Бога; тоя, който пребъдва в учението, той има и Отца и Сина.
10 Ако някой дойде при вас, и не носи това учение, недейте го приема в къщи, и не го поздравявайте,
11 защото който го поздравява, става участник в неговите зли дела.

Отношението на АПОСТОЛ Павел към лъжеапостолите и лъжеучителите

Галатяни 1:6-10
6 Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие;
7 което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие.
8 Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет.
9 Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет.
10 Защото на човеци ли искам да угоднича сега, или на Бога? Или искам да угаждам на човеци? Ако бях още угаждал на човеци, не щях да съм Христов слуга.

Галатяни 5:7-12
7 Вие вървяхте добре; кой ви попречи да не бъдете послушни на истината?
8 Това убеждение не беше от Онзи, Който ви е призовал.
9 Малко квас заквасва цялото тесто.
10 Аз съм уверен за вас в Господа, че няма да помислите другояче; а който ви смущава, той ще понесе своето наказание, който и да бил той.
11 И аз братя, защо още да бъда гонен, ако продължавам да проповядвам обрязване? защото тогава съблазънта на кръста би се махнала.
12 Дано се отсечаха ония, които ви разколебават.

2 Коринтяни 11:13-15
13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.
14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;
15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.

В служба на ИСТИНАТА
Максим Максимов

Анонимен каза...

Реших да внеса едно допълнение към вариантите за смяна на изгоряла крушка, които "апостол" Бакалов разглежда в
http://georgebakalov.bg/21909904

New Apostolic Reformation: Колко "апостола" и колко "пророка" от култа "New Apostolic Reformation" са нужни за смяна на една изгоряла крушка ?

Отговор: Нито един !

Първо - те нямат абсолютно никаква представа и подготовка за това, как се сменят изгорели крушки.

Второ - през живота си те не сменили и една изгоряла крушка,но се пишат за най-големите майстори
в смяната на изгорели крушки.

Трето - рискувате цялата ви електрическа инсталация да гръмне, ако им доверите да сменят само една крушка. След това щете или не-оставате на тъмно и ще карате на свещи(като православните, според "апостол" Бакалов) до ремонта на ел.инсталацията.

Анонимен каза...

лъжепророчествата на бакалов:


като си доиде от америка 1997 (Георги Бакалов, м.б.) каза "Бог ми каза че до 2000 ще сме 2000 човека а до 2002 ще сме 3000 и ще имаме зала за 5000 човека" а сега в неделя на службата на която ходят които са само с членски карти са били не повече 60 човека каза ми го човек които ги е броил
2000 или 2001 каза от амвона че "Бог" му казал че до 5-6 години ще има много силно земетресение в кресненското дефиле и положението щяло да бъде много тежко и ще отнеме много години докато се въстанови и много ще загинат!!(жалко че не си купих касетката тогава сега щях да напиша цял роман с фалшиви прочества на бакалов
"АКО СЕГА КЛЮЧОВИТЕ ЛИДЕРИ И ЦЪРКВИ В БЪЛГАРИЯ СЕ СЪБЕРАТ, ПОГРЕБАТ МИНАЛОТО ЧРЕЗ СИЛАТА НА ПРОШКАТА И ИЗВИКАТ КЪМ ОТЕЦ ЗА СПАСЕНИЕТО НА НАЦИЯТА, БОГ ЩЕ НИ ДАДЕ НАЙ-МАЛКО 1,000,000 НОВОРОДЕНИ ХРИСТИЯНИ ДО 2010 ГОДИНА.


Докато В ЕДИН МИГ пред мен се разкри картината на духовното състояние на лидерството и църквата в България и аз видях как по-големият процент от църкви и служения удрят, като че “бият въздуха”, в същото време чух и обещанието на Отец.


Това е и Неговото Слово към Църквата в България днес:


НАЙ-МАЛКО 1,000,000 НОВОРОДЕНИ ХРИСТИЯНИ ДО 2010 ГОДИНА!

Само че,като видях емблемата за 1 000 000 на сайта му,и неговата снимка беше в единицата,и в предпоследната нула ,пак неговата снимка,разбрах че Бакалов е началото и края, т.е. НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ!!
ЩОМ Е ЗАЕЛ МЯСТОТО НА ИСУС ХРИСТОС ,КОЙТО Е НАЧАЛОТО И КРАЯ ,Е ЯСНО,КОЙ ГО Е ВДЪХНОВИЛ............
А,КОЙТО КАЗВА ЛЪЖЕПРОРОЧЕСТВА,МАЙ СЕ НАРИЧАШЕ В БИБЛИЯТА ЛЪЖЕПРОРОК?
АМИ ТО И АРЦ,НЕГОВАТА ДЕНОМИНАЦИЯ,Е СЪСТАВЕНА ДО ГОЛЯМА ЧАСТ ,ОТ ОТКРАДНАТИ,ПРИСВОЕНИ,ОТЦЕПЕНИ ОТ ДРУГИТЕ ДЕНОМИНАЦИИ ЦЪРКВИ!!!!
И ТОВА Е БАШ АПОСТОЛСТВОТО!!!!!!!!
Е ДА, САМО ЧЕ Е ВЯРНО ЗА ЛЪЖЕАПОСТОЛИТЕ!!
АПОСТОЛ ПАВАЛ КАЗВА:Римляни 15:20
Обаче имах за цел да проповядвам благовестието така, - не там гдето беше вече известно Христовото име, да не би да градя на чужда основа;
А ТЕЗИ АРЦ,НЕ САМО ЧЕ ГРАДИАТ НА ЧУЖДА ОСНОВА, АМИ И КРАДЯТ ПОСТРОЕНОТО!!
ДАНО БОГ ИМ ГОВОРИ ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ !!!

Анонимен каза...

Много от последователите на лъжеапостол Георги Бакалов го следват без да имат и най-малката представа относно неговата личност, образование, житейски опит и въобще развитие като човек и като личност.

За разлика от CV-тата на мнозина американски служители, CV-то на Георги Бакалов е защитено с парола. Това "информационно затъмнение" съвсем не е случайно!!!

Преди известно време успях да се сдобия със CV-то на "великия апостол".

Предлагам на вашето внимание същото това CV!

Файл : george-bakalov-resume.doc
Линк за сваляне:
http://dox.bg/files/dw?a=eaacb6f2f1

Нека всеки сам си направи съответните изводи относно компетентността и подготовката на Георги Бакалов по отношение на реформация на църквата и обществото.

И ако прецените, че подобен "въздушен балон" и мижитурка като "апостол" Георги Бакалов си заслужава да бъде следван, то ... тогава го следвайте.

Максим Максимов