четвъртък, юли 19, 2007

Щастливци бе, щастливци!


Госпожа Стоименова е почти толкова твърдоглава, колкото съм и аз, драги пиячи. Аз си държа на своето, тя си държи на своето. Караме се, спорим, заяждаме се един с друг. Единият дърпа на едната страна, другият на другата. Аз имам една идея за света, тя има друга. Аз виждам едни неща, тя вижда други. Не можем да се разберем. Ние см единственото такова семейство. Всички други семейства са наред и няма такива работи, нали?

Да бе, да...

Но ние двамата, “deux de ces etres si imparfait et si affreux” (да цитирам Мюсе, защото макар и кръчмар, пак съм романтик), пак държим един на друг, вървим заедно през трудностите на живота, заедно ги понасяме, заедно се радваме на успехите, и заедно поправяме злините, които сме си причинили сами. И двамата може да сме лоши, и двамата може да сме несъвършени, но сме се клели един на друг във вярност без значение дали другият е лош или добър, и без значение дали времената са добри или лоши. Обречени сме да останем един с друг, докато смъртта ни раздели.

Но аз съм кръчмар, и вероятно този мой възглед следва от моите дребнобуржоазни предразсъдъци. Прогресивната евангелска художествено-творческа интелигенция има друга идея за брака.

А представител на прогресивната евангелска художествено-творческа интелигенция е Благовест Белев. Всички знаем какво се случи с Благовест Белев. По-точно, какво му се случи на Благовест Белев. И Благовест Белев знае какво му се случи на Благовест Белев, защото е решил, че трябва да го обясни и дообясни на който не разбира. Може и да се намери някой евангелски християнин, който не разбира какво точно му се случи на Белев. Останалите, които си четем Библията, знаем точно какво му се случи, а също знаем как го нарича Библията, и знаем коя точно от Десетте заповеди се отнася за него. (Попът така се сетил къде си забравил велосипеда, като четял точно тази заповед.)

За кратко въведение, за да ни обясни какво точно му се е случило, както и какво точно е за него семейството, Благовест Белев започва със славословен реквием на своето си име. Той бил, без майтап, „символ на младежкия ентусиазъм на евангелието”. Абе с една дума, винаги когато се сетим за неговото име, се сещаме и за „младежкия ентусиазъм на евангелието”. Аз не мога да се сетя точно за такъв „символ”, та и из цяла България, според Белев. Тая „цяла България” трябва да е била ограничена до десет човека в Ямбол и трима в Сливен. След това Белев с тъга съобщава, че сега било символ на срам, грях и падение. Как и най-великият служител на словото можел да падне. Аз ще успокоя тревогите на Белев като кажа, че аз не съм забелязал нещо необичайно в живота му. Белев си беше морално пропаднал и преди, и много хора си го знаехме, и май някои го предупреждаваха, ама той се изживяваше като „символ” и не слушаше кой знае колко.

Но по-важното е да видим признанието на Благовест Белев относно какво му се е случило:


„Онази сила на Святия Дух, която ме носеше на крилете си намаля и се оттегли от България и това допълнително ме покруси. Тези и други фактори доведоха до раздяла със съпругата ми. Малко по-късно се разведохме в пълен противовес на евангелските схващания за християнско и още повече – пастирско поведение. Разказвам ви всичко това, не за да оправдавам себе си...”

Не, Белев не го разказва за да оправдава себе си. Той просто оправдава себе си в движение, между другото. Нека да видим.

Силата на Святия Дух намаляла и се оттеглила от България. С това жестоко действие Святият Дух (или неговата сила, вероятно) покрусява сърцето на Белев. Тези и други фактори довеждат до раздялата на Белев със съпругата му. Малко по-късно се развеждат в противовес на евангелските схващания за християнско поведение.

Ха сега, Святи Душе, видя ли каква я свърши? Хрумва ти да се оттеглиш от България, и заради теб хората като Белев започват да се държат нехристиянски. Е може ли такова нещо! Какво ще правим сега? Човекът в грях, без да е виновен за това. Кой ще бъде наказан за това? Дали ще има наказание за истинския виновник: Святия Дух? Най-вероятно няма: За вътрешните няма наказания. Ще му се размине на Святия Дух, както се вижда.

А как точно Белев е разбрал, че Святият Дух се е оттеглил от България? Много просто: Белев се е разделил със съпругата си. От това по-силно свидетелство няма.

Разбира се, Белев има „план Б”, и веднага като се развежда със съпругата си, запълва празнината с друга съпруга. Съпруги много, защо да не пробва. И тук идва Белевото обяснение за семейството:


„Днес аз съм женен втори път, този път щастливо.”

Ако случайно сте се чудели, драги пиячи, каква е библейската цел за семействата, тя е „ощастливяването”. Ако си ощастливен, значи нещата са наред. Ако не си ощастливен, напускай жена си (по причина на факторите и на Святия Дух) и търси нова жена, докато накрая се ощастливиш. Божията воля за семействата се свежда до оргия на щастливости, и ако не си се ощастливил, продължавай да се развеждаш и да търсиш да се ощастливиш. Между другото обяснявай, че „тези и други фактори” те били разделяли от съпругата ти. Най-вече Святият Дух, дето така коварно си бил оттеглил силата.

Разбира се, ние не знаем доколко новият брак на Белев е щастлив. Все още са минали само няколко години. След някоя друга година е възможно да се появят други фактори, или Святият Дух да направи някоя нова пакост, и кой знае какво ще стане с новия брак на Белев. Затова, Святи Душе, да мируваш и да не шаваш много насам-натам, че на Белев верността му е много чувствителна към такива леки движения – ха си мръднал, ха се е развел.


А вие, драги пиячи? Кое ви ощастливява? Кръчмето, нали? Само че аз не съм Белев. Кръчмето си е Кръчме, съпругите ви са съпруги. Не сте се клели във вярност на Кръчмето. Затова пиете до 10 часа, и после марш у дома при съпругите си! Няма да ми се превръщате в благобелевски щастливци.

19 коментара:

100-именов каза...

Пак благодаря на редовните клиенти за предложението за тема. Кръчмето става истинска виртуална общност.

Анонимен каза...

Vseki moje da byde izkushen i biva izkushen. Neka ne namesvame Sviatiq Duh v towa.

EdinServant каза...

Нещата са толкова сериозни, че не знам да плача ли или да се смея!!!
Той ББ е "прав", защото като гледам колко го последваха, като "протегна крак", май наистина Святия Дух ги е объркал нещата и вместо:

" Малахия: 2:14 И пак казвате: Защо?
Защото Господ стана свидетел
Между тебе и жената на младостта ти
Към която си постъпил невярно,
При все че ти е съпруга и заветната жена,

15 Защото не направи ли Той двамата един човек,
Ако и да имаше още от духа на живота?
И защо един?
За да очаква набожно потомство.
Затова внимавайте в похотите си,
И никой да не постъпва невярно към жената на младостта си.
Защото, казва Господ, Израилевия Бог:
Аз мразя напускане, -
И онзи, който покрива дрехите си с насилие,
Казва Господ на Силите.
Затова внимавайте в похотите си,
Да не би да постъпвате невярно.",

хорицата са го изтълкували погрешно.
Е, нямаме ли "свободна воля" и "свободен избор", поне в тълкованието на Словото?!
Ако нямаме, тогава викът на първоапостолите си е закономерен:

"Матей 19:10 Казват Му учениците: Ако е такова задължението на мъжа към жената, по-добре да се не жени.

11 А той им рече: Не могат всички да приемат тая дума, но ония, на които е дадено."
Е, какво, ако не са му били дадени сили на човечеца заедно с "паторлъка"?

Анонимен каза...

"Евангелието всяка седмица. Бог ни подари най-големите градове при най-благоприятни условия. Тази година Бог ми говори, че независимо колко трудно изглежда, трябва да направя стъпка към Столицата. Отново станах свидетел на Божието величие и сила. 7 Дни ТВ прие предложението ми за християнско телевизионно предаване сутрин и вечер в неделния ден, макар че по човешки погледнато това беше абсурдно. Само в София този канал покрива 2,5 милиона зрители по кабел , в ефир и по сателит. От 19.02.2006 пастор Пламен Цолов стана лице на предаването в София."

Разбира се! Кой друг, освен ПЦ ще стане лице на предаването? Това пасва много точно с психологическия му профил направен от 100именов в едно от предишните вкл\чвания. 7 дни тотално пропадна като телевизия, а предването на Пламен е напълно лишено от, както той обичаше да казва "помазание", осакатява църквата с огромно количество финанси седмично, и в крайна сметка служи най-вече за подхранване на неговот его. По това прилича на мазните проповедници от God Channel, които проповядват здраве, щастие и финансов просперитет и обичат да гледат лицата си по телевизията. Жалко, че това е моделът който го привлича и това е богословието, с което хората в България свързват протестантстовото. :(

Анонимен каза...

Ми аз ще кажа само няколко думи.
Господин Белев как не ви е срм да търсите по някакъв начин да измиете голямото петно от името си ,направо сте жалък.Всички християнски среди в Балгария знаят ,как разбихте едно семейство и разделихте две деца от башта им .Горко ви един ден като застанете пред БОЖИЯТ трон незнам как ще се оправдаете .Вие не заслужавате да сте изпалнителен директор на телевизия вяра ,дори физономията ви излачва студенина. Лишен сте от всякакво помазание.ЛИЦЕМЕР да живеете толкова време с пастор Емануил Канев и накрая да ну земете жемата
и наи отчайващто е че уж ходехте да работите за БОГА Вие с Катя сте едно от многото петна в християнската църква ,ако и да правите много опити да изчистите имената си .......Блудници ,за хора като вас се петни името на ИСУС в България.

Анонимен каза...

Ми аз ще кажа само няколко думи.
Господин Белев как не ви е срм да търсите по някакъв начин да измиете голямото петно от името си ,направо сте жалък.Всички християнски среди в Балгария знаят ,как разбихте едно семейство и разделихте две деца от башта им .Горко ви един ден като застанете пред БОЖИЯТ трон незнам как ще се оправдаете .Вие не заслужавате да сте изпалнителен директор на телевизия вяра ,дори физономията ви излачва студенина. Лишен сте от всякакво помазание.ЛИЦЕМЕР да живеете толкова време с пастор Емануил Канев и накрая да ну земете жемата
и наи отчайващто е че уж ходехте да работите за БОГА Вие с Катя сте едно от многото петна в християнската църква ,ако и да правите много опити да изчистите имената си .......Блудници ,за хора като вас се петни името на ИСУС в България.

Анонимен каза...

Аз съм Благовест Белев и за мен е велика чест да попадна сред вашите дискусии. Имам усещането че съдебните заседатели, които публикуват и коментират живота и спасението на служители са хора без сериозна цел, насока и вяра в живота.
Какво се е случило в живота на тези които са служили на една велика кауза, не може да бъде предмет на вашето измислено и обречено законодателство и правораздаване.
Има един, който Единствен има право да издава присъди на Своите служители.
Не случайно изводът на християнството е чо то е единствената армия, която осъжда и убива своите ранени и то без процес.
Всеки, който е дръзнал да хвърли камък срещу Божии помазаници и служители, независимо от техните грешки, носи невероятна отговорност за бъдещето си.
Какво е духовното състояние на всички мъже на вярата, които сте имали дързостта да оплюете във вашата нещастна уеб страница, знае само техният истински работодател - Бог и Той е единственият, който има правото да ги обявява за грешни или прави.
Пазете се от неправомерно участие в съдебни процеси, като тези тук и Бог да ви помага .
Освен това излезте от анонимност и с елементарна чест елате да се видим и да разговаряме.
Това което чета в публикациите е основано на евангелски изкривени слухове, лъжи и болни художествени измислици.
Бъдете достойни!

Анонимен каза...

СВЕТЕЦА 777 къде да те намери човек эа да говори с тебе аэ също с радост ще си поговоря с тебе понеже си явно мистър мускул в духа.всеки ден всеки човек бива иэнушаван от дявола но това не эначи че трябва да грешиме Бог е каэал много много ясно " които напусне жена си освен по причина на прелюбодеиство я прави да прелюбодеиства и които се омъжи эа раэведена тои сам прилюбодеиства " Така че ти белев според Библията си докаэан прелюбодеец и нямаш право да се оправдаваш просто вэеми се покаи публично и поискаи от хората прошка докато е време Эащото много хора мислят че служат на Бог но в деиствителност служат на демоните които ги яэдат и иэпускат слуэ ноито пасторите са мислят чее помаэание. Бог каэа които съгреши в една эаповед в всичко греши а греха като се раэвие ражда смърт така че по бърэо се покаи белев и се смири пред Бог отколкото да филосовстваш ненужно.

Анонимен каза...

Господин Белев, имам един цитат за Вас, дано го прочетете моля се на Бог да го прочетете и дано Ви жегне!
"Който съблазни един от тия най-малките, по-добре да окачи воденичен камък на врата си и да се хвърли в езерото!!!"
По-точно цитирано:

Лука 17 глава!
1 И рече на учениците Си: Не е възможно да не дойдат съблазните; но горко на онзи, чрез който дохождат!
2 По-добре би било за него да се окачи един голям воденичен камък на врата му и да бъде хвърлен в морето, а не да съблазни един от тия малките.

Сам отсъдете каква е присъдата, на този който подвежда към грях и съблазнява дори един от най-малките Божии!!! Вие съблазнихте цяла една църква, без да помислите за тях-не е ли това егоизъм! И къде ли е Бог в това? Няма да коментирам думите Ви, аз бях свидетел на това което вие направихте с църквата си!!! Преживях всичко и виждам последствията от това, което сторихте мащаба на това, което сте дали е може би в двойно пъти повече поражение на това, което сте дали на Бог! Може би, имаше доста млади хора които тръгнаха след Вас, но паражението след като си тръгнахте беше двойно! Вие наранихте много хора! Нима милсите, че не сте наранили Бог? Не е ли, Бог най-важния в Вашия живот, тогава защо напуснахте жената, за която Бог казва не аз: да не напускаш жената си!
НЕ Бог ли Ви даде служение, които Вие бяхте длъжен и имахте тази отговорност да го пазите както Бог пази своите си, като зеницата на окото си! Жалкото е, че Вие не осъзнавате каква отговорност сте носили на гърба си и не вашето щастие е било важно, а Божията воля! Вие сте си предали живота на Бог и сте имали тази отговорност да пазите съпругата си и служението си! Не знам за кое от двете ще имате по-голяма присъда не е мое та да определям и давам, Бог има грижата за това!
Явно доста се е насъбрало на хората и то не лично срещу Вас, а срещу действията Ви- абсолютен егоизъм и безотговорност за делата си! Зрял човек сте, би трябвало да знаете по-добре и от мен Божието Слово, не не не го ползвайте в защита, няма смисъл аз никога не осъждам и не нападам! Искам да кажа нещата които от много време искам да кажа, но не съм имала тази възможност да Ви ги кажа в лицето! Пък и може би, не трябва лице в лице...по-добре е за Вас така...имахте шанс, Бог Ви го даде Вие си избрахте своето, дали това е искал Бог? Вие преценете достатъчно интелект имате! От Вас доста проповеди съм слушала, може би израстнах с част от тях, но помня само едно от всички тях: Служи на Бог и Го обичай!!!
Как да служа както Вас ли, това ли е примера? Вие бяхте този пример и все още искате да сте пример, само че сте пример в негативния аспект!
О, радвам се че имах пастор като Вас, интелекта ми надскочи тозе на връстниците ми, след това имах други пастори и те бяха с добър интелект, от там и аз се развих интелектуално! Видях доста истини, тъмни истини в света на Пасторите и пасторските синове! Мога и книжка да се напише по въпроса! Ако всеки напише каквото е видял и знае, кой знае какво книжле ще се роди! Но не е това важното! Важното е друго и плачевно, Вие не осъзнахте грешката си а галите с перце себе си...Добре, това е вашата воля още малко и ще видим Божията Воля каква е, Тя е по-важната от Вашата или моята или на пишещите!
Доста хора са са огорчили Господин Белев, горчив корен говори ли Ви нещо, а "пасторе"?! Бяхте като Мойсей, а може би сега сте като Самсон?! Вие си знаете, аз просто Ви давам тема за размисъл умен човек сте решете кое е право и кое не...На мен сърцето ми реве, както ревеше когато си тръгнахте от църква...тогава сякаш нещо в мен умря! Ще ми кажете ли какво умря в мен?! Аз не знам...Само вижда пораженията след пораженията, града е много зле вече не знам как живеят хората в него! Мъртав е духовно, а от това по-лошо няма...Е, да в цяла България е така...ами да така ще е то има лавинообразен погром! Догодина ще гледаме какво прави Господ, дано да е милостив към нас иначе не знам...

А сега нещо към автора на темичката: добре написано, обаче Святия Дух с него не бива да се подиграваш!!! От това най-много имам страх: Хула против Духа- за нея няма прошка!!!
Иначе, благодаря за статията ако не беше тя нямаше да мога да напиша това, което много време стоеше в мен и исках да го споделя, но нямаше с кой!

Бог да ни пази всички, и дано не се самозабравяме или ако се самозабравим да ни вдигне!!! Мир Вам!

Анонимен каза...

Когато ББ пише "Какво е духовното състояние на всички мъже на вярата, които сте имали дързостта да оплюете във вашата нещастна уеб страница, знае само техният истински работодател - Бог и Той е единственият, който има правото да ги обявява за грешни или прави." за пореден път разкрива огромните си комплекси. Ако е така защо се обръщаш към хората да ти прощават и финансово да те подпомагат? Те това наивно и скодоумно ли да го правят или да искат да видят плодовете? Сега пак, май по стар навик, ти е удобно да говориш за мащабно (разбирай недоказуеми изцепки) дело, но кой е с теб? Освен наивните ти спонсори и група използвачи май други не останаха...

Анонимен каза...

пиша това писмо към този който се крие постояно и плюе против християни който правят грешки господине който се наричаш под името кръчмар само страхливите се крият под анонимно име защото така е по лесно да плюеш но един ден и твоето ще излезе на бял ден както ти сега изкарваш лошите неща на хората, това показва колко омраза има в твоето сърце дори и да намираш стихове от библията за да плюеш не забравяй че обвинителят на братята е дявола и ти му помагаш не забравяй че любовта покрива множество грехове а в теб няма любов нито към Бога нито към самият теб защото се казва да обичаш ближният както себеси явно ти не се обичаш, сигорен съм че се водиш християнин, кажи ми колко пъти си слушал гласът на Господа
на последък мислиш ли че Господ те одобрява за тези постъпки, ако се мислиш за пророк да изобличиш греховете на хората тогава го направи лице в лице както го правят и го правеха пророците
но дори и да е имал и изобличение за грехове Бог винаги дава изходен път Бог прощава но не обезвинява
всеки човек ще си плати за нещата на този свят но кажи ми имаш ли сигорност за твоето спасение сигорен ли си че отиваш на небето с това поведение дори като чета редовете с който плюеш против хората лъха омраза съдене това нее любов аз не защитавам греха но искам да защита името на Бога защото ти посволяваш и други хора да плюят и да съдят и ги вкарваш в грехове гледам че добре познаваш стихове от библията за да накараш човек да се чупства зле но не забравяй че дори и в изобличението когато е от Бога има любов
имаш нужда да се покаеш защото може Бог да те постави на мястото на всеки когото си съдел и ще стане непремено за да видиш колко боли и как се чупстват хората когато говориш лоши неща против тях даже Бог ще те накара да паднеш много по в долно състояние за да те научи че има само един съдия дано Бог покаже милост към теб бих искал да ти помогна за да не отидеш в ада с това поведение
чистите по сърце ще видят Бога като гледам твоето сърце няма чистота има съдене,омраза и себеправедност,ти можеби благодариш на Бога че не си като другите сигорно имаш програмирана молитва,даваш си дарението на Бога аз съм сигорен без да те познавам лично вече знам как изглеждаш имаш мъчение нощно време неможеш да спиш нямаш мир за нищо сърцето ти е празно имаш нужда от Бога има страхове в живота ти исая 61 г.казва Бог ме помазал да благовествам, на сирома си и да помогна на затворените,угнетените.
Бог помазва за да носиш блага вест
духът на Бога носи блага вест, а когато чпвек носи постояно лоша вест върху него с сигорност има друг дух и това е демон,защото само демон може така да те помаже за да плюеш против Божйи хора,
ако си смел покажи се даи телефон искам да се срещна с теб да ти помогна имаш нужда от Бога да не стане късно защото не знаеш кога Бог ще почука на твоята врата за да те види за къде си.

Анонимен каза...

пиша това писмо към този който се крие постояно и плюе против християни който правят грешки господине който се наричаш под името кръчмар само страхливите се крият под анонимно име защото така е по лесно да плюеш но един ден и твоето ще излезе на бял ден както ти сега изкарваш лошите неща на хората, това показва колко омраза има в твоето сърце дори и да намираш стихове от библията за да плюеш не забравяй че обвинителят на братята е дявола и ти му помагаш не забравяй че любовта покрива множество грехове а в теб няма любов нито към Бога нито към самият теб защото се казва да обичаш ближният както себеси явно ти не се обичаш, сигорен съм че се водиш християнин, кажи ми колко пъти си слушал гласът на Господа
на последък мислиш ли че Господ те одобрява за тези постъпки, ако се мислиш за пророк да изобличиш греховете на хората тогава го направи лице в лице както го правят и го правеха пророците
но дори и да е имал и изобличение за грехове Бог винаги дава изходен път Бог прощава но не обезвинява
всеки човек ще си плати за нещата на този свят но кажи ми имаш ли сигорност за твоето спасение сигорен ли си че отиваш на небето с това поведение дори като чета редовете с който плюеш против хората лъха омраза съдене това нее любов аз не защитавам греха но искам да защита името на Бога защото ти посволяваш и други хора да плюят и да съдят и ги вкарваш в грехове гледам че добре познаваш стихове от библията за да накараш човек да се чупства зле но не забравяй че дори и в изобличението когато е от Бога има любов
имаш нужда да се покаеш защото може Бог да те постави на мястото на всеки когото си съдел и ще стане непремено за да видиш колко боли и как се чупстват хората когато говориш лоши неща против тях даже Бог ще те накара да паднеш много по в долно състояние за да те научи че има само един съдия дано Бог покаже милост към теб бих искал да ти помогна за да не отидеш в ада с това поведение
чистите по сърце ще видят Бога като гледам твоето сърце няма чистота има съдене,омраза и себеправедност,ти можеби благодариш на Бога че не си като другите сигорно имаш програмирана молитва,даваш си дарението на Бога аз съм сигорен без да те познавам лично вече знам как изглеждаш имаш мъчение нощно време неможеш да спиш нямаш мир за нищо сърцето ти е празно имаш нужда от Бога има страхове в живота ти исая 61 г.казва Бог ме помазал да благовествам, на сирома си и да помогна на затворените,угнетените.
Бог помазва за да носиш блага вест
духът на Бога носи блага вест, а когато чпвек носи постояно лоша вест върху него с сигорност има друг дух и това е демон,защото само демон може така да те помаже за да плюеш против Божйи хора,
ако си смел покажи се даи телефон искам да се срещна с теб да ти помогна имаш нужда от Бога да не стане късно защото не знаеш кога Бог ще почука на твоята врата за да те види за къде си.

berdiaev каза...

Препоръчвам,на всички,да се запознаят малко със възгледите,на"Руският религиозен-ренесанс",със ученията,на Бердяев,протопр.С Булгаков,и др.,и ще видите,колко много тези религиозни възгледи,си приличат,с ранно-християнската богословска школа в Александрия!:-)

berdiaev каза...

Здравейте!И аз съм осъждал другите,особено рел.лидери.Но си спомням,думите,на един преподавател,в Богословският,ф-т,че" никой,не е Папа"/т.е.непогрешим/Прав-те,и Про-те Църкви,отричат папизма,следователно не можем,да изискваме,от един пастор,да бъде непогрешим!Всички ние съгрешаваме денонощно/виж.Рим.3гл./,но можем,да разчитаме,на денонощното Божие Прощение/Еф.1:7/В своя малък катехизис М.Лутер,в тълкуванието,на"Вярата,на апостолите",истъква:"Той/Бог/ежедневно прощава щедро всички грехове на мен и на вярващите....."/Животът и ученията на М.Лутер,стр.23/.Аз също много съгрешавам,и се надявам,както в този,така и в Отвъдният живот,единствено и само,на Божието Велико Прощение,което е една велика тайна,за нас,която не може,да бъде затворена,в тесния ковчег,на логическото мислене!

Анонимен каза...

И аз имам един въпрос към Благовест Белев (не мога да го нарека брат, нито пастир, съжалявам). Къде са младежите, които привлече в своята новоизмислена църква, тръгвайки си от ЕПЦ 1 гр. Ямбол? Задавал ли си е този въпрос някога? Колко млади хора отпаднаха от вярата, колко бяха съблазнени, разочаровани......и какви са техните съдби сега?
Да, той твърди, че е щастлив човек, отново беше поканен днес да проповядва в същата онази църква, която нарани и оскърби. Това за мен е явна подигравка. Говори същите думи, които "кръчмаря" е споделил в своя блог. Отново започна със сърцераздирателен реквием за момчето - поет, което било толкова надарено и т.н.....И за Божията любов и Божията благодат - как да не се трогнеш. Как да не му простиш на горкият човечец...Как да не дариш и малкото, което имаш за развитието на неговия бизнес...(в църквата бе събран дискус за сградата на телевизията му).
Съжалявам, че много от хората се подават толкова лесно на манипулация - не четат Божието Слово, а приемат сляпо всеки, който се изправи отпред на сцената.
Жалко е. И все по-жалко ще става.

Анонимен каза...

Предлагам да чуете думите на Виктор Ставрев от тук:

http://84.54.137.172/main.php?p=vid&v=1361

по точно думите около 3:40 мин.

"ерес е вид отпадане от благодатта"

ако ги наложим към думите на Благовест Белев:
"„Онази сила на Святия Дух, която ме носеше на крилете си намаля и се оттегли от България и това допълнително ме покруси. Тези и други фактори..."

Според мен говорейки за България той има предвид себе си.


оставам на вас да си правите изводите.

Все пак ще кажа:

Нека Бог бъде милостив към него.

Наистина ще се помоля за него, но с делата и с думите му не съм съгласен!

чернобелеев каза...

А,бе този Белчев не е толкова виновен,такива гащи са му зачислили онези негови шефове и явно го стягат тук там ,какво да прави човека ...страда.Ама едни страдат по един начин, други по така всичко е индивидуално ,ми то да не сме ангели..Итуъй като за първи път се излагам във вашето кръчме искам даизложа един спомен който ми се яви наскоро когато моят личен пастор ми показа ваш'та....Реформация..Изскочи името на един паметник на евангелизма и особа близка до емокрацията и както разбрах не само там..Преди години имах уникалната възможност да се запозная с титаника на евангелизма у нас и даже да дишам въздуха близо до него..При пастор Павел Игнатов беше дошъл на деликатна просия за лекарства на сина си Борис Димовски та се разприказвахме с него за Радой Ралин пред Него(П.И)и аз цитирах не Него а Радой,-ако имаш два Мерцедеса ,дай едната риза на ближния си..''бре че като скочи онзи ми Титаиик ,като се ядоса,а аз откъде да знам че имал Мерцедес.и то само един изглежда, а бе бедна работа..Та ми обясни че аз не съм могъл само гумите да подържам ,иначе щял да ми го даде .Аз деликатно не го писках и така си останахме дори познати..Това беше моята история по съвсем истински случай ..Е за първи път това е.

Анонимен каза...

Новини от Ямбол.
Годината е вече 2011, почти април месец, а този коментар го пускам за да кажа следното: По плодовете им ще ги познаете!

Ето един от многото плодове на Благовест Белев: Цонко (Цоньо)Атанасов.
Цонко беше 13 години пастор на Ямболската петдесятна църква - същата на която и Благовест Белев е бил пастор. Както вече знаете, Цонко се разведе преди няколко седмици. Една от отличителните белези на Цонко беше, че ходеше по духа на Белев, въпреки предупрежденията. И сега разбира се бере плодовете на Белев... Остави жена с две деца. Съобщи за развода си на връх Рождество Христово. Направи го по стара традиция - самият Белев е съобщил за развода си на същия празник. Ха празнувай народе!

Мерзостта, скъпи братя, която носи запустение, е отдавна седнала в храма. То един храм... В момента в Ямболската църква се води ВОЙНА за трона! Не мога да ви опиша какъв ужас е! Война е точната дума. Така и не разбрах каква е заплатата на царя (пастора), но явно не е малка. Официално се твърди, че няма кандидати. Не официално - да - няма какдидати, по простата причина, че в момента ги елиминират един по един! Скоро ще остане само един кандидат и ще ни бъде съобщено, че видите ли, няма друг и той ще не ще горкия, ще трябва да се качи на трона и да управлява този разюзден народ. То наистина е разюзден, но защо ли... Два пасторски развода в една църква... И един "дух" сещайте се кой... Та да си дойдем на думата и да се върнем на Белев.

Преди година някъде на едно общо събиране на всички пастори в града, човека се изправил и ги благословил чрез полагане на ръка (върху всички). Нали се сещате как се предава духа, я Светия, я бесовския. Цонко е първия плод на разкаялия се Белев. Кой ли ще е следващия... Следете какво става в Ямбол! Има 6 официални петдесятни църкви, една апостолска с пастор Георги Якимов, който също е приел духа на Белев на онази сбирка. Сега в неговата църква почти не са останали хора - пълен срив.

Знам че всичко това звучи като клюка, но това са фактите директно от Ямбол. Наблюдавайте плодовете и ще видите сами кое е клюка и кое факт.

mat

Анонимен каза...

браво на вас вие сте безгрешни перфектни сте и цитирате библия перфектно всеки според вас краде постоянно и всеки го наричате с хиляди имена супер сте браво само така ..........Съдите и това сигорно е правилно ......Само глупости пишете не ви ли омразна