вторник, април 17, 2012

Апостолско хормонално развитие


Драги пиячи, въпросът днес е медицински. Даже леко педиатричен. Как се развиват децата? От всякаква гледна точка, нали разбирате, физически, емоционално, духовно. Даже хормонално.

Апостол-педиатър Бакалов има отговор за това, в своята фейсбук страница:

Религиозната идея, че истински духовните хора не разказват и не се смеят на вицове и смешки, освен всичко друго, е и нерационална! Малките деца например, се смеят на смешни неща, което всъщност е важна част от тяхното развитие. Може би хора с религиозен дух са израстнали в среда без смях? Може би са травмирани от нещо Искрено съжалявам хора, които са спечени от религия и не знаят да се забавляват.

Децата израстват чрез вицове, казва Апостолът. Вицове, смешки, и разни други такива. Среда на смях им трябва за тяхното развитие. Затова някои деца не се развиват добре, защото са израстнали в религиозно спечена среда. Като си религиозно спечен, не се развиваш. Най-добре се развиваш, когато не си спечен и знаеш как да се забавляваш.

Апостолът, естествено, казва това, защото има намерение да добави нова титла към досега съществуващите (както Дучето добавяше ордени едно време): Осмехотворяващ Апостол. Или може би Смехотворен Апостол. А за най-лесно, Апостол-смехурко. За да могат подопечните деца в църквата му, които имат нужда от Баща на Нацията, да се развиват правилно.

Едно от тези деца е научило урока добре, и даже добавя коментар под новото духовно откровение на Апостола:

Научно доказано е,факт е,че когато се радваме и смеем,в центъра на удоволствието в мозъка на човек,се образуват хормоните на радостта...

Ето на, драги пиячи, научно доказано е, че като се смеем, имаме хормони. Не просто се развиват децата добре, ами и хормоните им се образуват, и хормонално се развиват добре. Научно доказано е, не трябва да се спори с това.

Чудите се, драги пиячи, какво му е щукнало на Апостола-смехурко да говори за смеха. Ами както винаги, реакция на критики от злобни религиозни спеченяци. И тези религиозни спеченяци го критикували защото Апостолът, в опит да покаже, че не му пука от техните критики, взел да пуска вицове за блондинки на фейсбука. Ъхъ, драги пиячи, вицове за блондинки. Важно нещо е, в края на краищата, всички апостоли са пускали вицове за блондинки, и то така се гради църквата. Иначе как ще се развива църквата, ако няма по някой пиперлив виц за блондинки я в проповедта, я в хвалението, я в обявленията? Павел със сигурност е имал доста материал за вицове като е обикалял насам-натам и го е пускал от време на време, за да се развива църквата.

Още по-важно, драги пиячи: Как ще се развива хормонално църквата, ако няма вицове за блондинки? Научно доказано е, че малките момченца, ако искаш да ги развиваш хормонално, трябва да им пускаш по един виц за блондинки на ден още от ранна възраст. Колкото повече израстват хормонално, толкова пò-така трябва да е вицът. Повече хормони, повече блондинки. Че и повече подробности. Момченцата трябва да се развиват, в края на краищата. Като ги захранваш с вицове за блондинки, до 13-14-годишна възраст ще са като малки катърчета, ще пращят от хормони. Така е и с църквата. Апостолът ги знае тези неща, и научно ги е доказал.

(А, не ме обвинявайте мен, драги пиячи, аз само коментирам върху което Апостолът и неговите последователи казват. Няма подсъзнание при мен, аз съм прост кръчмар.)

Има само един проблем, който аз виждам: Защо Апостолът не долюбва нашето кръчме? Ами в края на краищата защо сме ние тук, ако не да се смеем? И ние не се смеем на нещо недостойно и незначително, ние се смеем на самия Бакалов! Каква по-достойна тема за смях и радост от самия Апостол-смехурко? Та той постоянно ни дава поводи да се заливаме от смях, и с това да се развиваме във всяко отношение. Той е, както се казва на гръцки, епитомия на смехотворността. Не ни трябват блондинки, лично Апостолът е нашата блондинка! Толкова е добър в тази роля, че на някои от вас, сигурен съм, често ви минават хормонални мисли през главите като му слушате изцепките. Кръчмето е организирано напълно според апостолските директиви за смеха и неговата полза при хормоналното развитие на населението. Тогава какъв му е проблемът на Апостола?

Това ме води до страшни подозрения, драги пиячи. Може да има само една причина Апостолът да не харесва Кръчмето. И тази причина е, от неговите собствени думи, че той има религиозен дух. Че е спечен от религия. Че е травмиран от нещо. Че не знае да се забавлява. Не го казвам аз, Апостолът сам го казва за онези, които не се смеят на смешното.

А ние знаем как да се забавляваме, и се смеем на най-смешното нещо, което имаме за момента: Апостола. Ха наздраве, и гледайте да не се полеете от смях.

2 коментара:

Анонимен каза...

Хубаво казваш,кръчмарю да не се , ама се полях от смях.На здраве!

100-именов каза...

Е де, не е болка за умирачка, приятелю, важното е смях да пада. А докато имаме изцепките на Апостола, смях ще пада та пушек ще се вдига.