понеделник, септември 24, 2007

Alive


Alive

Усещаш ли Вятъра тих,
когато сърцето ти гали?
Пари ли в Книгата стих,
който светилото пали?

Имаш ли чисто сърце,
любиш ли теберазлични?
Пълниш ли бедни ръце,
режеш ли себеобични?

Оставаш ли вън от света,
когато за хляба се бориш?
Пръскаш ли щедро солта,
когато за Бога говориш?

Ходиш ли с Вихъра як,
където Водата извира?
Оставаш ли верен маяк,
който да свети не спира?

24. 09. 2007 г.
Прага

28 коментара:

URAGANNNN каза...

Сега, за всички мърморковци, които си мислят че светът се върти около техните мнения:)

Оплаквайте се на Стоименов, да ме санкционира-той е шефът тука:) вие сте читатели, посетители, мен ме е поканил човекът да пускам творби:) Митето Тодорофф, не ме гони, така че, стига сте вили като прескрипани чакали на гръцката граница!

Моите блогове които все споменавате съм ги направил заради вашето мърморене, няма нужда да са популярни, поне не сред такива личности като вас де:)

В Кръчмето ще продължавам да пускам най-новото, ако Стоименов не се намеси с голямата сопа:)

Чудя се що за хора сте...........
но ще си запазя изводите:))))

Анонимен каза...

Благословено перото за стихотворението, което Божият дух те е вдъхновил да напишеш.
Това е ежедневния въпрос, които всеки ученик и последовател на Помазаника трябва да си задава за да е верен часовника му и да провери дали "солта му не е обезсолена" от престоя и допира със света и деномоинационно- религиозната система.

Анонимен каза...

Изводите са, че твоите сихове нямат нищо ОБЩО с ЦЕЛТА на блога, а именно коректив на Бакалов и сие. Подадоха ти хората пръст- ти им изяде ръката. Ама нейсе. Едно хубаво нещо имаше и ти го съсипа. Съмнявам се че 100именов вече влиза. Той заряза блога и сега ти повръщаш в него.

Анонимен каза...

Светът не се върти около нашите мнения, но повЕрвай ми- НЕ СЕ ВЪРТИ И ОКОЛО ТВОИТЕ СТИХОВЕ!ха-ха-ха-ха....поета Ураганннн!Окупатора на чужди блогове!!!

URAGANNNN каза...

Човека ме е поканил защото е преценил че с нещо ще бъда полезен в тоя блог:) каккто каза и митко Тодорофф, целта е не само Бакалов и сие да бъдат оплювани, а най-вече да требим бай Гурувщината в себе си:) Вие мърморковци, като не ви харесвам, не четете бе:)-Стоименов има страи тема-там четете и се вдъхниовявайте.
Света не се върти около моите стихове, но много демони се въртят край тях и хулят хахахахахахахаха

URAGANNNN каза...

Закъсняло представяне


Със закъсняло представяне, драги пиячи, имаме нов член на екипа: URAGANNNN.

URAGANNNN е скитащ бард, който предлага песните си, епопеите си и серенадите си на случайни места, често без да получава дори коричка хляб за тях. След като прочетох няколко от тях, реших, че имам моралния дълг да го приютя в Кръчмето. Ще ви пее своите песни, ще ви рецитира своите стихове, и от време на време ще помага на Митето при сервирането. В замяна ще получава повече от само коричка хляб, а може и това да се окаже неговият трамплин към светлия и бляскав свят на артисти, сценаристи и (както казва един мой много умен и известен приятел) други хомо и хетеросексуалисти. (URAGANNNN, нали ще ни махаш по телевизията за „здрасти”?)


Внимателно оставете халбите на масите, и ръкоплескайте на URAGANNNN.

Публикуван от 100-именов в 7:03 1 коментара Връзки към тази публикация

Анонимен каза...

Бе знаем че те покани беееее!! Нали четяхме тук. Той те покани, ти го ОКУПИРА!!! Блога е с ДРУГА ТЕМАТИКА.Ти обаче няма как да разбереш това. Не ти достига капацитет да разбереш, че си нежелан и че провали едно хубаво начинание. Пиши си де. Никой не те чете. Хахахахахахахахахах

Анонимен каза...

Усещаш ли гъдела тих,
дет те води да ходиш по нужда
Приклекнеш ли някъде в миг
да дриснеш във блогове чужди

и имаш ли чисто д**е,
след като в миг се издрискаш
с хартия да бършеш поне,
когато си дрискал на чистото.

Анонимен каза...

ха ха ха. много яко! Обаче човека е прав- поканен е! Нищо не можем да направим.

Анонимен каза...

А бе много анонимни се навъдехти бре,и все недоволни.Браво!Ама поне в едно сте на един дух,да хулите,плюете и да се подигравате с човека!Кат не ви харесват питиетата по масите,намерете си друга кръчма,или си отворете своя,ко кисните тука!?

URAGANNNN каза...

Окупирал? Ми той Стоименов го няма, така че поддържам огъня:) поне и вие има за какво да се дрънкате:) Като никой не ме чете защо постоянно опониране-тва било онва било:) чак стихове някой се напъва да пише:) Капацитета ми стига:)
Коя му е другата тематика на блога? Само Бакалов ли е бай Гуро? тя Гуръвщината не ходи по гората а по хората в черквите.....

Анонимен каза...

Никой те не чете, а вече и не те уважава!Гурогааааааааааан!

VladiSD каза...

"Човека ме е поканил защото е преценил че с нещо ще бъда полезен в тоя блог"

Само едно изречение, а толкова много грешки!

Първо, членуването на съществителни имена във или от мъжки род с пълен член е писмено правило в българския език. Изразява се в поставяне на окончанието -ът или -ят в края на думата. Следователно, теб "човекЪТ те е поканил", а не "човекА".

Второ, запетайката играе разделителна и ограждаща функция в изречението. С нея разделяме точно определени части на простото изречение и ограждаме определени думи и изрази или маркираме границите на всяко едно просто изречение в рамките на сложното.
Двете прости изречения "човекЪТ ме е поканил" и "преценил е" следва да бъдат разделени от запетайка. Същата се поставя и пред "че". По-грамотно изписване на горното изречение е: "Човекът ме е поканил, (запетайка) защото е преценил, (запетайка) че с нещо ще бъда полезен".

Трето, в края на изречението поставяме точка, а не емотикон. При това ново изречение се започва с главна буква, а не малка.

Има още и четвърто и пето, но най-същественото е, че човекът те е поканил, защото си е помислил, че с нещо би могъл да си полезен, но времето показа, че ти не си полезен с нищо. Беше ти казано деликатно, че не е тук мястото за твоята лирика, а след това и малко по-прямо, че си некадърен и бездарен и твоето не е лирика, но ти упорстваш в глуповата си незрялост.

Драскай си...

Анонимен каза...

Урагане, надявам се разбираш, че VladiSD и другите анонимни стоящи срещу теб, са свидетелство за успеха на поезията ти.

Анонимен каза...

Явно е, че Ураган не разбира нито от намеци, нито от пряка реч. Момчето му има нещо, това почвам да си мисля..Може би че "страда за Христос", подсилено от такива изказвания като на негов. "Щом не те харесват и четат, сигурно каваш нещо умно!" Хахахахахахах.

В интерес на истината прочетох стиховтоврението Ълайв и ми хареса.

URAGANNNN каза...

5. Слушайте любезни ми братя: Не избра ли Бог ония, които са сиромаси в светски неща, богати с вяра и наследници на царството, което е обещал на тия, които Го любят?

или пък това тук:


26. Понеже, братя, вижте какви сте вие, призваните, че между вас няма мнозина мъдри според човеците, нито мнозина силни, нито мнозина благородни.
27. Но Бог избра глупавите неща на света, за да посрами мъдрите; Бог избра също така немощните неща на света, за да посрами силните;
28. още и долните и презрените неща на света избра Бог. Да! И онези, които ги няма, за да унищожи тези, които ги има,
29. за да не се похвали никое създание пред Бога.
30. А от Него сте вие в Христос Исус, Който стана за нас мъдрост от Бога и правда, и освещение, и изкупление;
31. така че, както е писано, "който се хвали, с Господа да се хвали".

Така че Влади, много ти е плосък съда:) моят правопис не е на ниво-селско мумче съм си хахахаах:)

Измисли нещо друго:)
Освен Павел дето е бил начетен фарисеин, едва ли другите(може и Матей бирникът) рибари са били граматично изрядни, ама нейсе, те и книжниците казваха за Исус как чете тоя като книга не е учил, но чете човекът:) та и аз така пиша-добре че си ти да ме поправяш:) че без теб накъде хахахахахаха

URAGANNNN каза...

Анонимковци:)и поетични майстори на WC-словото,нямам нужда от вашите уважения, даже се отвращавам от такъв сорт уважители:)
Не сте адвокати на Стоименов, така че не се произнасяйте кой кво е мислил или правил,като самите вие на стихове-нормално прославящи Христос и жертвата Му на кръста, пътя на християнина през отричане на себето и очистване на светското, та на такива стихове казвате "повърни" то мога само да заключа че сте мутирали фарисейоподобни.....Жалко за вас..........

Анонимен каза...

Явно се вземаш много насериозно Гурогане. Никой не те чете. Само ти! хахахахахахахаха

Анонимен каза...

Ураганннн, ако си близо до Бога и Бог те води да си в полза на царството му тогава няма никакво значение кой какво казва.
Едно бих те посъветвал, пази се от съблазънта да ставаш като онези, които се подиграват и злобеят. Ако служиш на Божия син, тогава остави Божият син да се грижи за останалото. Ти говори Божията истина и мисли за изграждането на Божиите.
Бог да те пази във вярата и в неговата праведност

Анонимен каза...

Жалко, че Ураган не изпитва нужда да пише САМО в СОБСТВЕНИЯ си блог. Той има НУЖДА от приемане и одобрение, а също така и комплекс за мъченичество.Не можем да го спрем. Това е на границата на заболяване.

URAGANNNN каза...

Ураган може да пише и в тоя блог:) и не изпитва нито един от изброените симптоми:)

Нямам нужда от приемане или одобрение, защото това което пиша автоматично ликвидира приемането или одобрението от такива като вас:) Мноо ти е тъпа логиката:)

Ще пиша където мога и искам, а ако твоята цел е да ме смълчиш или натикаш някъде дето да не ми се чува гласа, то треа да си господар на целият Интернет и всички възможни сайтове:)

От какво ми е комплекса за мъченичество? От няколко елементарно светски хулители ли? Мъченичеството като такова треа да бъде по плът и да завърши със смърт-друго не се брои:)па кой кво казал-демокрация е:) не комунизъм така че вместо да се дъвчете всеки ден със мен тук и същевременно да ми казвате че не четете, ми бегайте кликайте некаде другаде-има и други Кръчми и кафета предполагам:)

Моите блогове ще ги понапълня с времето-там е по-сложно-различни теми, дати и тнт, но те не са за вас:) за други хора ги правя:) за вас съм напускал достатъчно рими в Кръчмето дето да ви боцкат дупето:))))))))))))))))

URAGANNNN каза...

"Едно бих те посъветвал, пази се от съблазънта да ставаш като онези, които се подиграват и злобеят. Ако служиш на Божия син, тогава остави Божият син да се грижи за останалото. Ти говори Божията истина и мисли за изграждането на Божиите."


Екипиран съм не само да пиша, а и да устоявам:) и да събарям това което високо се издига против познаването на Прославения наш Господ Исус Христос:) Благодаря за насърчението:)

URAGANNNN каза...

Вземам се насериозно:) както и Бог вземам на сериозно:) що ти нанесериозно ли се вземаш? Там ти е пропускът!

URAGANNNN каза...

"И нека всички "братя" да се съберем,
взаимно да се укрепим в плътта,
изобличителите си да посерем
и да пребъдем във благодатта!"

"Важно е да сме обществено-единни --
в неказването на това какви сме ,
така оставаме завинаги невинни,
дори и памперса да ни се вкисне!"

"В мнозинството, братчета, е нашта сила,
във тълпата -- без лице, адрес и естество,
бъдете мазни и с усмивка крайно мила,
посрещайте презрянто малцинство!"

"Че те са тъй опасни, остри и жестоки --
смъртта ни искат -- уж май по Словото,
но НИЙ СМЕ като гробници дълбоки,
дано да ни подмине пак оловото!"


"Да бъдеш стар човек -- това е Християнство
и във всичко светско да си шампион,
останалото е компромиси и хулиганство,
проклето от ДеСе и пасторският трон!!!"

Анонимен каза...

Гурогаааан няма срам.

Анонимен каза...

Станимире, щом на това стихотворение хулителите издигат гласа си против теб, ясно е колко далеч от Бога стоят тези хора.

Анонимен каза...

Пише-брише Ургана, вместо да копа на бостана. Негов също му припява, нищо, че е пълно с плява.Няма кой да копа вече, поет иска да е човека.

Анонимен каза...

На таквиз пишман критици
със замътени главици,
мога да им се изсмея
и със кеф да си живея
ххааахахахахахаахахахахахаах