петък, юли 04, 2008

Селски размисли 7







Селски размисли 7

Отдавна те са против нас --
преди да се родим са тук
и лепват ни от първи клас,
па докат станем на боклук!

Заливат ни със голотии,
изкупват ни чрез ипотеки,
задръстват си със простотии,
в училища и в дискотеки!

Издигат плътските инстинкти,
в канон за "извисен" живот
и в кариерни лабиринти,
залагат "стрес ала хомот"!

Чрез стандарти карнавални,
от грим печелят билиарди,
с индустриите колосални,
от комплексите на милиарди!

И трудно е да си представим,
лицето на света без тях,
абсурдно е да изоставим,
алъш-вериша си със тях!

Отдавна те са против нас --
демоните и техните слуги,
владеят земния атлас,
на всички слагат ни роги!

Отскоро ний сме против тях,
новородени сме -- напук,
на свой и първороден грях
и сме събрани -- във Юмрук!

И езерото ги отдавна чака,
завинаги със огън врящ,
задето блудствали са с мрака,
да, Справедлив Си, Боже наш...

04. 07. 2008 г.
Прага

След това дойде един от седемте вестоносци, които имаха седемте чаши, и говори с мен, като ми каза: ела, ще ти покажа осъждането на голямата развратница, която седи над многото води;с нея вършеха разврат земните царе, и с виното на разврата й се опиха жителите на земята.

И ме отнесе духом в пустиня; и видях една жена да седи на червен звяр, който беше пълен с богохулни имена и имаше седем глави и десет рога.

А жената беше облечена в роба и червено, украсена със злато, скъпоценни камъни и бисери; в ръка си държеше златна чаша, пълна с гнусотии и нечистота от разврата й;и на челото й бе написано името: тайна, великият Вавилон, майка на развратниците и на земните гнусотии.

Видях, че жената беше пияна от кръвта на святите хора и от кръвта на свидетелите на Йесус, и, като я видях, почудих се твърде много.

И каза ми вестоносецът: какво се чудиш? аз ще ти кажа тайната на жената и на този звяр, който я носи и има седем глави и десет рога.

Звярът, който ти видя, беше и го няма; той ще излезе от бездната, и ще загине; и онези земни жители, чиито имена не са вписани в книгата на живота от създанието на света, ще се почудят, като видят, че звярът беше и го няма, макар и да същества.

Тук се иска ум, който да има мъдрост. Седемте глави са седем планини, върху които седи жената,и са седем царе, от които петима паднаха, единият стои, а другият още не е дошъл; когато пък дойде, той ще трябва малко да остане. И звярът, който беше и който го няма е осмий; той е от седемте, и ще загине.

А десетте рога, какво видя, са десет царе, които още не са получили царство, но като царе ще получат власт само за един час заедно със звяра.те имат една мисъл и ще предадат своята сила и власт на звяра;е ще воюват против агнето, и Агнецът ще ги победи, защото той е Господар на господарите и цар на царете, и онези, които са с него, са звани, избрани и верни.

И казва ми: водите, които видя, където седи развратницата, са народи и тълпи, племена и езици.

А десетте рога, какво видя на звяра, те ще намразят развратницата, ще я направят пуста и гола, плътта й ще изядат, а сама нея на огън ще изгорят,защото Бог им сложи в сърцето да изпълнят волята му, да се сговорят и да дадат царството си на звяра, докато се изпълнят думите Божии.
И жената, която ти видя, е големият град, който царува над земните царе.

Няма коментари: