сряда, февруари 27, 2013

Бенни Хинн. За кулисами и на сцене

Качено на 23.12.2009


Бенни Хинн. За кулисами и на сцене.


После очередного шоу пастор Бенни Хинн со своими сотрудниками... 

Смотрите лучше сами!










2 коментара:

Анонимен каза...


На 1ви февруари тази година (2010 г.) след повече от 30 години брак съпругата му Suzanne Harthern Hinn подаде молба за развод в съда на Орендж Каунти. Двамата са разделени от 26 януари. Според Библията и Новия завет вярващите имат правото да се разведат единствено при прелюбодейство и блудство. Думите на Исус Христос са:

„Не сте ли чели, че Онзи, Който ги е направил, направил ги е отначало мъжко и женско, и е казал: “Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се привърже към жена си; и двамата ще бъдат една плът?” Така щото не са вече двама, а една плът. И тъй, онова, което Бог е съчетал, човек да го не разлъчва.
Казват му: Тогава Моисей защо заповяда, мъжът й да й даде разводно писмо и да я напусне?
Каза им: Поради вашето коравосърдечие Моисей ви е оставил да си напущате жените; но отначало не е било така. И казвам ви: Който напусне жена си, освен за прелюбодейство, и се ожени за друга, той прелюбодейства; и който се ожени за нея, когато бъде напусната, прелюбодейства.” (Евангелие от Матея 19:4-9)

„Още е било казано: „Който напусне жена си, нека й даде разводно писмо.“ А пък Аз ви казвам, че всеки, който напусне жена си, освен поради блудство, я прави да прелюбодейства; и който се ожени за нея, когато бъде напусната, той прелюбодейства.” (Евангелие от Матея 5:31-32)

На 2 август 2010 г. National Enquier публикува статия в която пише, че известният евангелизатор на 13 юли е пътувал до Рим заедно с евангелизаторката Paula White с която има любовна авантюра. Към това са прибавени и снимки където двамата се държат за ръце. След статията Бени си признава на запис в неговото телевизионно предаване, че е пътувал с нея до Вечния град по покана на Ватикана, за да участва като „Patron of the Arts” (покровител на изкуството) да спонсорира ватиканските произведения на изкуството. Но разследванията по въпроса установяват, че това е поредната негова лъжа, с която се опитва да заблуди наивните християни. Повече информация по въпроса може да намерите на
http://ernest.blog.bg/drugi/2011/01/30/.611225
Евангелизаторката акцентираща на евангелието на просперитета Паула Уайт, която също е разследвана от сенатска комисия за финансови измами е два пъти развеждана и от преди първия си брак има едно извънбрачно дете.

Анонимен каза...

Постинг
Обратно към блога | Предишен постинг | Следващ постинг
03.03.2010 11:37 - Най-известният лъже-проповедник-пастор Бени Хин се развежда

автор: ernest категория: Новини
прочетен: 14679 коментари: 79 гласове: 3
последна промяна: 06.03 18:13


През последните 20 години Туфик Бени Хин се е превърнал в най-известният и популярен проповедник в света събиращ на евангелизационните си изцерителни походи огромни тълпи, въпреки редицата фалшиви доктрини залегнали в неговото учение и големия брой лъжливи пророчества. Той се е обявил за "царско дете" и живее в лукс и разкош на гърба на манипулираните дарители, от които точи милиони долари всеки месец. Като пример може да се посочи, че една от къщите в които живее на брега на океана струва между 6-9 милиона долара, а по време на евангелизационно турне (crusade) охраната му на ден струва 40 000 долара и спи в най-скъпите хотели от 2 000 до 10 000 долара за стая на вечер. Служението на Бени Хин не публикува финансовото си състояние и отчет на годишните си приходи. Бени Хин не членува в организацията Евангелски съвет за финансов отчет (Evangelical Council for Financial Accountability) създадена през 1979 г. и на запитванията на християнски организации отказва да дава информация за приходите и заплатата си.
На 16 март 1997 г. в телевизионното предаване Impact News Бени Хин отказва на живо да каже каква е годишната заплата, която получава от "служението" си, но по-късно изяснява, че тя е между половин и един милион долара. И обърнете внимание, че това са пари взети от дарители, много от които излъгани да "посеят" пари при него с надеждата, че ще им се върнат десетократно увеличени като при банка.

Очевидно някои хора съвсем са забравили думите на Божия Син Исус Христос или дори не ги харесват:

"А той в отговор им рече: Който има две ризи, нека даде на този, който няма; и който има храна, нека прави същото." (Лука 3:11)

"Исус, като чу, му каза: Едно още не ти достига. Продай всичко, което имаш, и го раздай на бедните, и ще имаш съкровище на небето; и ела и Ме следвай." (Лука 18:22)

"Не си събирайте съкровища на земята..." (Матея 6:19)

"които мислят, че благочестието е средство за печалба. А благочестието със скромност е голяма печалба. Защото не сме внесли нищо в света, нито можем да изнесем нещо; но като имаме храна и облекло нека да бъдем доволни с това." (1 Тимотея 6:5-8)